NEDEN YENİLİYORUZ? (2)

Biri, her hakkın her vesilesi hak olmaya bilir, diğeri, batılın her vesilesi de batıl olmaya bilir. Neticeden şu çıkar; Hak olan bir vesile batıl bir vesileye galiptir, dolayısı ile haktaki batıl cihetler batıldaki hak cihetlere mağlup olur.

Fakat bu durum geçicidir, hak içinde batılıda barındırsa, sonunda batıla galip gelir. Batılı besleyen hak yönler bir gün o batılı beslemez olur. Hakka zarar veren batıl yönler ise bir gün haktan ayrılır ve Safileşir özüne döner ve hak yine batıla galip gelir.

Mısır Câmi-ül-Ez'her Üniversitesi reislerinden meşhur Şeyh Bahîd Efendi Bediüzzaman'a hitaben: Avrupa ve Osmanlılar hakkında ne diyorsunuz, fikriniz nedir? der. Buna karşı Bediüzzaman'ın verdiği cevap şu oldu: Avrupa, bir İslâm devletine hâmiledir, günün birinde onu doğuracak; Osmanlılar da Avrupa ile hâmiledir, o da onu doğuracak."

İşte harfi harfine alıntı yaptığım bu kısımda en özet cevabı bulmakta mümkün. Bu yüzyıl Said Nursi’nin sözünün doğru çıktığını bize gösteriyor. Avrupa ya yenildik mağlup olduk.  Yani üzülerek ifade ediyorum ki güzel şeylerimizi Müslüman olmayanlar kendilerine almışlar İslam ahlakını dahi, onlardan da biz ne kadar kötü şeyler varsa sosyal hayatımıza sokmuşuz.

Ülkemizin her yerinde rahatça özgürce insanlar dilediğince yaşayabiliyor siyasi ve politik kavgalar inanç adına ne varsa her şeyin tartışılıp birbirlerini insanların zem etmesi gibi daha birçok İslam’ın şiddetle karşı çıktığı bir çok şey normal bir yaşantıymış gibi hayatlara sokulmuş insanlar fazlası ile meşgul ediliyor.  Bunun sebebi de cehaletimizdir diyor üstad.

Cehalet eğer iman cihetiyle ise insanın içine sürükleneceği yanlışlar daha çok olur isabetli bir hayat yaşayamaz olur. Demek ki önce iman ciheti ile cahil bırakılmak istenmişiz Bediüzzaman gibi imana kuvvet vermeye çalışan Allah dostları ise durdurulmak istenmiş hapis edilmiş idam ile yargılanmış defalarca zehirlenmiş.

Fakat onların hapse sokulması işkenceli bir hayata mahkum edilmesi, bir tohumun toprakla kucaklaşması hükmünde olmuş ve bugün o tohum bir ağaç olmuş ne meyveleri veriyor onun meyvelerinden olmuşuz.

Evet Allah’ın yardım ve nusreti ile bir gün hak, içine giren batıllardan kurtulacak, batıl içine aldığı hakla hakiki hak ile birleşecek ve nihayetinde hak galip gelecektir. O güne kavuşuncaya kadar içimizdeki batıl yaşantılardan kurtulmak için çalışalım.

GÜNÜN SÖZÜ

Kuran-ı Kerim’de Rahman olan Allah kullarına mealen diyor ki:

“Ey iman edenler iman edin” (Nisa 136)

Bu derya deniz olan ezeli ve ebedi kelamı nefsimizin başına her gün vuralım belki bir gün içimizdeki putlarımızı kırmayı başarabiliriz de putsuz olarak secdelere gideriz…