NEDEN YENİLİYORUZ?

Elime kalemimi aldığımda bugün okurlarımla ne konuşayım diye düşünmeme hiç gerek kalmıyor.

Öyle çok kanayan yara ve o yaralara basılan tuzlar var ki bu memlekette, bizim gibi amatör yazarlarında sinek vızıltısı hükmünde, fakat yüreklerinde büyük bir aşk ile o yaralara merhem olmak istemesi niyeti ile yazdıkları yazılar sözler belki de bu fırtınalı denizde çalkalan gemilerin alabora olmasını durduramayacak.

Amatör yazarlar ise hep amatör kalmaya mahkum olacak çünkü bu Evrenin yazar bozar tahtası sadece her şeye gücü yeten Rabbi Rahimin elinde. Onun üç kitabı yazılmış ki o yazıldığı günden beri başka yazıların kıymeti kalmamış. Nedir o üç kitap? Biri kainat kitabı, biri Kur’an-ı Kerim, biri Muhammed aleyhisselamdır.

Evreni ve Kur’an-ı anlamak için de Muhammed Aleyhisselamı okumak anlamak gerekiyor. Peki, amatör yazarların dertleri nedir ki yazarlar. Ya para için ya makam mevki şöhret için ya da desinler diye yahut sadece O üç büyük kitabın hizmetçiliğini yapmak için.

Ümit ediyorum ki o hizmetçilerin hizmetçisi oluruz kalemlerimizle. Evet gören bilen işiten bir Mevla’mız var. Duruş ve sunuşlarımız sadece “O”nadır. Onun için yazıyoruz. Yine duruş ve sunuşumuzu göstereceğimiz bir konu ile karşı karşıya kaldım. Gerçi büyük üstad bu konuyu açıklık getirmiş bende onun lemaatından kopya çekerek anladığım özet manayı yazacağım.

Çok sorulan sorulardan bir tanesi neden inanan Müslümanlar bugün dünyada zulüm altında, bir gün, gün yüzü görmüyorlar. Sürekli çileli bir hayatları var. Ve neden Avrupalı ve Müslüman olmayanlar görünüşte refah ve huzur içindeler zenginlik içindeler ve Müslümanlara galip bir vaziyetteler.

Bir arkadaşımız İngiltere’ye gitti geldi. Anlatıyor gördüklerini şöyle temizler böyle titizler böyle efendiler şöyle efendiler. İki arkadaş sohbet ederken diyor bir arkadaşım var. Hıristiyan oruçluyken şöyle saygılı böyle efendi şöyle dürüst ama bir Müslüman’ım diyen oruç bile tutmayıp günah işleyip kalp kırabiliyor diye anlatıyor.

Baştan belirtelim ki ne İslam’ın özünde ne de İslam’ın gerektirdiği Müslüman’ca bir yaşantıda zerre edep dışı bir hal tavır yaşam yoktur. Güzelliğe insanlığa yardım severliğe dair ne varsa hepsini kendinde İslamiyet barındırır. İslam güzel ahlaktır.

Aslında buraya kadar yazdıklarımla başta sorulan suallere bir cevap zihninizde oluşmuştur. Üstadı muhtereme sorulan sual ise neden kafirler Müslüman’a, kuvvet sahipleri haklılara galiptir. Üstadı muhteremin verdiği cevap ta ise bir kaç hususun bilinmesi lazım şekliyledir.