NEDEN BÖYLEYİZ BİZ?

Pek çok değerin değiştiği dünyamızda, gösterişe olan merakta git gide artmaktadır. Artık insanları yaptıkları işlerin niteliği değil, işin gösterişi ilgilendiriyor. Manevi değerlerde yaşadığımız çöküşün temel nedeni de bu olsa gerek.  

Düşünsenize; gösteriş merakı insanlığa en faydalı olan "okumaya" bile sıçramış. Artık bir insanın elinde kitap görüyorsanız onun okuyan biri olduğunu düşünmeyin hemen insanlar artık ne için kitap okuyorlar?

Ya bilgili görünmek için ya da okudum demek birinden duydum demekten daha ağır bastığı için. Bu sözlerim öğrenmek, için okuyanlara değil tabii ki…

Neden böyleyiz ki? Neden aşağılık zevklerimizi en güzel değerlerimize tercih ediyoruz? Neden içimizdeki hayvana "dur" diyemiyoruz? Bu soruları çok sordum kendime.

Aslında en önemli sebep hayat şartlarının insanları zorlaması galiba. Hayat şartlarından kastettiğim artık içi boş olsa da gösterişli olan her şeyin insanlar arasında prim yapıyor olması zaten artık seviyesizlik tercih ediliyor.  

Böyle toplumlarda manevi çöküşün yaşanması çok normal. Toplumsal değer yargılarına önem veren biri olarak bu konuda yazma ihtiyacı hissettim.

Bu yazıyı yazarken kendimin bile bazen bu hataya düştüğümü fark ettim ( gösterişe önem verdiğimi) ve bu konu da daha dikkatli olmayı hedefledim.

Eminim sizde bu yazıyı okuduktan sonra bu konu da bazen hatalar yaptığınızı fark edeceksiniz. İnsan bazen hataları biri ona hatırlatınca anlar.

Seviyesizliğin ve gösterişin sevilmediği bir toplumda yaşamak dileği ile…

Kalın Sağlıcakla...