NE YAPTIĞINI ARTIK BİLMİYOR

7 maçlık kazanamama serisine geçtiğimiz hafta Ankaragücü karşısında son veren Antalyaspor, bu galibiyetle birlikte öz güven depolamasına rağmen pek çok dezavantajı bünyesinde barındırıyordu.

Bu sezon deplasmanda hiç kazanamayan ve üst üste 2 maçtan mutlu ayrılamayan Antalyaspor, Sivasspor'a karşı daha istekli olarak maça başladı diyebiliriz. İlk yarı boyunca daha çok mücadele veren ve galibiyeti daha çok isteyen taraf Antalyaspor olsa da pozisyonlara girme başarısı gösteren taraf ise ev sahibi ekipti.

Herhangi bir ekibin ezici üstünlük kuramadığı ilk yarıda yine bir hakem kararı geceye damgasını vurdu. 24. dakikada Appindangoye'nin omzuyla Amilton'un yerde kalmasına -bana göre de ağır bir kararla- penaltı noktasını işaret eden Halis Özkahya'ya VAR'dan gelen müdahaleyi anlamak mümkün değil. Türkiye'de hakemlerin hala bu VAR sistemine ayak uyduramamış olmasını görmek gerçekten tam bir trajedi. Burada VAR'ın müdahale etmesi için, Appindangoye'nin hiçbir şekilde Amilton'a müdahalede bulunmamış olması gerekir. Yapılan bu uyarı, VAR'ın müdahale alanının dışında kalır. Sonuç olarak hak edilmeyen bir penaltı engellendi, ancak bu uyarının gelmesi rezaletten başka bir şey değil.

Futbola dönecek olursak...

Ersun Yanal ile özellikle maçın ikinci yarısına bakarak Antalyaspor'un futbolunda gözle görülür bir yükseliş olduğunu söylemek güç değil. İlk maçında yaklaşık 10 eksik oyuncuyla, belki de ligin en iyi futbolunu oynayan Alanyaspor'a kaybeden Yanal yönetimindeki Antalyaspor, ortaya koyduğu futbolla beğeni kazanmış, sonraki hafta ise hakem skandalı ile Erzurum deplasmanında 2 puan bırakmıştı. Geçen hafta Ankaragücü karşısında gelen 3 puan ve Sivas'ta mücadele de gelecek adına umut veren detaylar oldu. En azından saha içerisinde ne yaptığını daha iyi bilen bir takım görüyoruz.

Antalyaspor'un önündeki en büyük handikap ise bu maçla birlikte sıkışacak maç takvimi olacak. Ziraat Türkiye Kupası mücadelelerinin yanı sıra Süper Lig karşılaşmalarının da hafta içi oynanmaya başlamasıyla kadro rotasyonunda zor zamanlar Ersun Yanal'ı bekliyor olacak. Bunlara bir de Antalyaspor'da yaşanan çok sayıdaki sakatlıklar da eklenince işler daha da zor bir hal alabilir.