NE YAPMAMIZ LAZIM?

Yüce Rabbimize hakiki iman edenin üzüntüsü gider, kederi dağılır. O muhterem kimse cehennemi hatırladıkça günahlardan kaçar. Cenneti hatırladıkça ibadetlere koşar. Her hayırlı işi en güzel şekilde yapmaya çalışır.

***

Yaradanın kendisine şah damarından daha yakın olduğunu bilen insanın hata yapma şansı yok aslında. Her an bunu hatırlayan insan yanlış yapabilir mi? Ama unutmak da insanoğluna verilmiş. Biz hatırlayanlardan olalım.

***

İyi insan olmak için çalışalım. İbadeti Rabbine yapıyorsun. Ama yaptığın ibadetin senin üzerinde iyi izler bıraktığını, sana faydasının olduğunu insanların da fark etmesi lazım. İbadetinin sana yansıması olmalı.

***

Örnek olmak lazım. Elinle, dilinle, oturuşunla, kalkışınla, duruşunla, tarzınla. İyi insan aynı zamanda başarılı insan da olsun. Başarılı insanların ortak özelliklerine baktığımız zaman ilk dikkat çeken şey az uyumaları.

***

Sabah erken kalk. İbadetini yapıp yürüyüşe çık. Bu şekilde güne başladığın zaman günün çok bereketli geçecektir. Sadece sabah planıyla daha çok yaşayacağın için ömrünün bile uzadığını hissedeceksin.

***

Hikayenden vazgeçme. İnandığın işe dört elle sarılmalı, hedefe ulaştığın resmi düşünerek ona odaklanmalısın. Tutarlı, kararlı ve azimli olmalısın. İşinin mecnunu olmalısın. O zaman başarı senin peşinden koşar.

***

Zamanını su gibi değil ilaç gibi harca. Dünya ve ahiret işlerini planlı yapmalıyız. Rabbimizin emanet verdiği vakitleri boşa harcamamalıyız. Cep telefonu ve ekran karşısında geçirdiğimiz vakti sınırlı tutmalıyız.

***

Her gün bir sayfa da olsa bir şey oku. İlgi alanına göre mutlaka bir kitap vardır. Günde bir sayfa bile okumak insanı geliştirir. Cep telefonunda bile seni geliştirecek şeyler izle. Ne ararsan onu bulursun.

***

Pozitif ol. Güler yüz ve tatlı dil her kapının anahtarıdır. Tatlı dillinin yanında durmak gül bahçesinde en sevdiğin kişiyle oturmak gibidir. Anneler inek sağarken bile ‘sarı kızım’ diyerek ineğin ak sütünü alır.

***

Çevrene dikkat et. Unutma en çok vakit geçirdiğin beş kişinin bileşkesisin. Sana değer katacak değerli insanlarla vakit geçir. Hayattan beklentisi olmayan, sürekli mutsuz, dertlenen insanlar seni de aşağı çeker.

SON SÖZ

Dosta bir mektup yaz ki; mürekkebi göz yaşlarından, kağıdı yanaklardan, vakti teheccüd namazından sonra olsun. İsteğin son nefeste Kelime-i Şahadet olsun. Korkun ölüm sarhoşluğundan, kabrin karanlığından, mahşerin hararetinden, sırat köprüsünden geçerken düşmekten kurtulmak olsun.

Sonucu korku ve üzüntü olmayan, ihtiyarlamak olmayan, uyku olmayan, gecesi olmayan, ebediyyen Rabbinin misafiri olunan, Müslümanların yaradanının rızasından sonra kavuşmak istediği yer olan Cennet olsun.