NE YALAKAMIZ BİTER NE RÜZGAR GÜLÜMÜZ

Son birkaç yıldır SİYASETİ sevmediğimi sürekli dile getiriyorum. Bunun nedeni, ilkesiz insanların davranış ve tutumlarıydı. Hele hele bu türler son dönem öyle bir arttı ki. Onların sayesinden siyasetten soğudum, sadece izleyicisi oldum. İşim gereği de siyasetin iyi veya kötü taraflarını yazmayı tercih eden safta yer aldım.

Böylesi daha güzel. En azından kimin kim olduğunu net olarak öğrenebiliyorum. “Gelene ağam, gidene paşam” demiyorum. Bildiğimi bildiğim kadarıyla yazıp geçiyorum. Antalya siyasetinde yaşanan gelişmelere şöyle bir bakıyorum da NE YALAKALAR varmış, NE RÜZGAR GÜLLERİ varmış. Sağım, solum, önüm, arkam hep bunlarla dolmuş.

Ben sürekli RÜZGAR GÜLLERDEN yani elektrik üretiminde kullanılan veya halk tabiriyle ‘Fırıldak’ a benzettiğim kişileri hiç çekinmeden buradan sizlerle paylaştım, paylaşmaya da devam ediyorum. Hoş her dönem bunlardan var zaten.

Örneğin, AK Parti’den siyasete başlamış, İYİ Parti’den Elmalı Belediye Başkanı seçilmiş ve en sonunda partisinden istifa etmeden CHP’den Elmalı Belediye Başkanı Adayı olmuş Halil Öztürk. FIRILDAK ve RÜZGAR GÜLLERİ bile onun hızına yetişemez vallahi.

Bunun gibi bir solukta sayabileceğim birçok isim var. Dik duruşu olmayan, siyaseti ne için yaptığı belli olmayan tipler. Bunları birkaç hafta içindeki yazılarımı okuyanlar biliyor. Ama bugün çok farklı bir isim var. Şimdi işin aslına bakınca yerel siyaset dünyamızda bir isim daha FIRILDAK olduğunu göreceğiz. En son fırıldağımız aynı zamanda YAĞCILIKTA çok meziyetli ve maharetli bir isim!

Sizleri hiç yormadan bu zat-ı muhteremin kim olduğuna bir bakalım. Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Durmuş Ali Arslan. İYİ Parti kontenjanından bu görevde. 14 Mayıs 2023’te 28. Dönem Milletvekilliği Seçimlerinde İYİ Parti Antalya Milletvekili olmak için görevinden istifa edip seçim sonuçlarının kesinleşmesinin ardından tekrar görevine dönen bir isim. Kendisini tanımam, karşılıklı selam vermişliğimiz bile yoktur.


Önceki gün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile gündeme geldi Durmuş Ali efendi. Ama ne paylaşım. Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek hakkında! Alın nereye koyarsanız koyun türünden.

Önce o paylaşıma bir göz atalım; “Antalya Büyükşehir Belediyesinde Muhittin BÖCEK başkanımızın yakın çalışma arkadaşı, Belediyemizin yaptığı ya da yapamadığı icraatlara, günahına ve sevabına ortak ve dahi ahde vefaya inanan birisi olarak her zaman yanımda olan başkanımızı desteklemek; kendime ve inançlarıma olan saygının bir gereğidir.

Diğer taraftan yaklaşık 5 yıldır yakından tanıma şerefine eriştiğim başkanımız gerçekten bizim kadar Yörük, bizim kadar emekçi, bizim kadar kentli, elinizi uzatsanız dokunacağınız mesafededir. Başkanımızın gerçekten içimizden biri olduğuna, herkesin başkanı olduğuna kimsecikleri ötekileştirmediğine yakinen şahidim. Geride bıraktığımız beş yılda siyasi kamplaşmaların olmadığı bir personel yönetimi bunun en güzel örneğidir.

Antalyamızın kaynaklarını kullanırken ne kadar titiz davrandığını, yetimin hakkını gözettiğini, bu ilke uğruna bazı dostlarını bile üzdüğüne şahitliğim vardır. Gerçekten olağanüstü acı olayların art arda yaşandığı, ekonomik krizlerin bunalttığı görev süresince, kıt kaynakların adilce yönetildiğini gözlerimle gördüm.


Her türlü engellemelere rağmen çok güzel hizmetlere ve eserlere imza atıldı. Başkanımızın ikinci döneminin Antalyamız için şahlanış yılları olacağına canı gönülden inanıyorum.

Çocukluğumdan beri Türk Milliyetçiliği davasına gönül vermiş, bu uğurda yokluklar içerinde çabalamış samimi bir milliyetperver olarak Başkanımızın; başta Yörük Türkmen festivali, Türk Dünyası ile sürekli geliştirilen ilişkiler, Türk-Turan coğrafyasından kardeş şehirlerin ve işbirliği alanlarının artması tüm ülküdaşlarım gibi şahsımı da memnun etmiştir.

Başkanımızın görev süresince yaptığı çalışmaların sadece bir kısmı kamuoyunun bilgisine sunulabilmiştir. Bunları anlatacak değilim. Ama şu hususa inanarak ve kalpten her iki Dünyada da şahitlik ederim ki; Muhittin BÖCEK içimizden biri, görüntüde değil; hakikatte egolarını ve kibi yenmiş bir insan.

Şahsımın Antalya’mıza hizmet etmesinde Muhittin başkanımızın yanında, Genel başkanımız sayın Meral AKŞENER’in ve İYİ Parti’mizin katkısı çoktur hatta sebebidir. Partimi seviyorum ve beni kovmadıkları sürece İYİ Partili Dr. Durmuş Ali ARSLAN olarak kalacağım. İYİ Partimizin başarılarla ebediyete kadar hizmet etmesi dileğimdir. Ancak yukarıda saydığım nedenlerden sebep ve çok şükür hain bir insan olmadığım için, bu seçimde kanımın son damlarına kadar MUHİTTİN BÖCEK başkanımızın kazanması için gayret edeceğim. Partimin her kademe emektarları ve çok sevdiğim NESRİN ÜNAL ablamın beni anlayışla karşılayacağına inanıyorum.


Türk Milliyetçisi, içinizden bir Yörük çocuğu olarak buradayım, bu açıklama sadece kötü günlerin abisi Muhittin BÖCEK için yapılabilirdi ve onunla da sınırlıdır. Bir devlet memuru olarak açıklamamın ne anlama geldiğini biliyorum. Başkanımızın olmadığı yerde zaten olmam.”

Benim bildiğim Genel Sekreter Yardımcıları birer bürokrat. Böyle paylaşım yapması çok uygun değil gibi. Ama YAĞCILIKTA üstümüze yoktur ya birini överken de o yağı elimize yüzümüze bulaştırmakta da üstümüze yoktur. Bizim son ‘FIRILDAK’IMIZI DA okudunuz. Böyle devam ederse HER DEVRİN ADAMI OLMAYI başaran bir isim olmaya namzet.

Bakın, siyaset yaparken adam olmak mı, adam gibi yaşamak mı, yoksa birilerinin kanadının altına sığınarak onların adamı olmak mı? Buna bir karar vermesi lazım insanların.