NE UMDUK NE BULDUK

Koyulan büyük hedeflerin aksine Süper Lig’in ilk 4 haftasından istikrarsız sonuçlar çıkaran Antalyaspor için Kasımpaşa maçı hedef yönünü belirleyecek kritik bir maça çıktı.

Alt ve üst sıralar arasında yavaş yavaş kopmaların görüldüğü ligde ilk 3 haftadan puan çıkaramayan ve teknik adam değişikliğiyle ilk galibiyetine ulaşan Kasımpaşa, kağıt üzerinde zayıf bir rakip olarak görülse de İstanbul ekibinin büyük tehlike yaratabilecek bir potansiyeli vardı.

Antalyaspor ise Ömer Toprak ve Ndao’nun sakatlığıyla kadro derinliği anlamında ciddi bir sorun yaşayarak bu karşılaşmaya çıktı. Özellikle savunma anlamında ciddi bir handikabı bulunan Kırmızı-Beyazlılarda Veysel Sarı ya da Fedor Kudriashov’un şu anki alternatifi henüz Süper Lig seviyesinde süre alamayan Amar Gerxhaliu… Kağıt üzerinde çok sayıda kanat oyuncusu olmasına karşın Fredy’nin bu bölgede görev almış olması da kadro derinliği anlamında ne kadar sıkıntı olduğunun somut örneği oldu.

Kırmızı-Beyazlılar, elinde bulunan bu dezavantajlara rağmen inanılmaz bir baskıyla maça başladı. Henüz 7’nci dakikada 2 farklı öne geçmesi hiç de sürpriz olmayacak bir oyun ortaya koydu. Haji Wright’ın biraz şansı olsa, özellikle Luiz Adriano’nun pozisyonu düzgün bir zeminde gelse ilk 10 dakikada oyun kopabilirdi.

15’ten sonra ise ciddi bir düşüş göze çarptı. İlk 10 dakika içerisinde Antalyaspor’u reddeden gol şansı, 33’te Kasımpaşa’ya uğradı. Antalyaspor savunmasının bir anlık dalgınlığında altı pasın içinde pozisyona giren Bohaken, topun 1 karış daha alçaktan gelmesinin cezasını ödedi.

İlk yarının sonlarına doğru iyiden iyiye üretkenliğini kaybeden Antalyaspor’a ceza, 45’te kesildi. İlk devre boyunca takdir haklarını konuk ekipten yana kullanan ve Larsson’un suratına gelen tekmeyi sarı kartla geçiştiren hakem Kadir Sağlam’ın verdiği penaltı kararı, tam bir soğuk duş etkisi yaptı.

İlk 7 dakikada Antalyaspor’a gelen maçı koparma fırsatı, 52’de Kasımpaşa’ya uğradı. Kırmızı-Beyazlıların savunmasını oldukça zorlayan Bahoken, bu kez Boffin ile karşı karşıya kalırken, Belçikalı eldiven deyim yerindeyse Antalyaspor’u ipten aldı.

İlk yarının ilk 10 dakikası dışında sahada görünmeyen Antalyaspor, geride kalan 4 haftada ortaya çıkan ikinci yarı sendromu bir kez daha kendini gösterirken, yenilgi de kaçınılmaz oldu.

Hem kadro yetersizliği hem de ortaya koyulan yüksek hedefler, bu sezonun en büyük sorunu olarak öne çıkacak gibi görünüyor.