NE OYNADIĞINI BİLMEK

Kötü gittiğimiz dönemde en çok eleştirdiğimiz noktalar, ne oynadığımızın belli olmadığı, kontrollü bir futbol oynayamadığımız ve kendimize güvenimizin çok düşmesiydi. Devre arası sonrası her gecen hafta durum tam tersine dönmeye başladı.

***

Her hafta daha fazla ne oynadığını bilen, oyunun sadece top kontrolü anlamında değil temposundan dengesine kadar kontrolü istediği gibi yönlendiren bir takım haline geldik. Bütün bu gelişmelerden sonra istediğimiz skorları da aldıkça güven problemi ortadan kalktı aksine sahada daha fazla sorumluluk alan futbolcuları izlemeye başladık.

***

Futbol kaliteli oyuncularla oynandıkça güzel ve kazandıkça daha güçlendiğiniz bir oyun, yıllardır kalitesinden şüphe etmediğimiz ama ilerleyen yaşı nedeniyle bu sezon çok katkı veremeyen Hakan Özmert takımın kalitesinin artmasıyla beraber gücü yettiği süre boyunca eski günlerini aratmıyor.

***

Son haftalardaki galibiyetler sonrası Adana deplasmanında bir puan bizim için kıymetli hatta Luiz Adriano yakaladığı pozisyonlarda klasına yakışır bitiriciliği yapabilseydi galibiyetle dönebilirdik. Fakat diğer transferlere nazaran fiziksel olarak çok geride olan Adriano’da ciddi toparlanma var. Birkaç hafta sonra vereceği katkı çok daha fazla olacaktır.

***

Takımın yükselişe geçmesi yeni takviyeler ve verdikleri katkılardan ötürü olunca daha çok onlardan bahsediyoruz ama bu takıma son yıllarda çok ciddi katkı veren canıyla başıyla oynayan bir ismi es geçmek mümkün değil… VEYSEL SARI …

***

Bazen gününde olmaz oyun kurmada sıkıntılar çekeriz, bazen ters günündedir hatada yapar ama asla mücadeleden vazgeçmeyen asla pes etmeyen ve armanın hakkını veren sonuna kadar mücadele eden Veysel…

***

Geldiği günden itibaren çizgiden çıkardığı yada son anda yaptığı müdahalelerle yüzde yüz engellediği golleri saysak son yıllarda takımda oynayan bir çok forvet oyuncusunun golünden daha büyük katkısı vardır.

***

Bütün bu yükselişin içinde en büyük sıkıntımız bazı oyuncuların hala istikrar sağlayamaması, iki – üç hafta muhteşem oynadıkları haftaların arkasından iki – üç hafta ortalarda gözükmemeye başlıyorlar. Tabi ki bir futbolcunun her hafta yüksek performans göstermesi beklenemez ama iyi oynamadığın haftada bu kadar düşmenin de mantıklı bir açıklaması yok. Ayrıca bu döngünün sürekli olması yani istikrarsızlığın istikrarını yaşamalarının temeline inilmeli…

***

Belki yüksek performans sonrası fizik kondisyon yetersizliği, belki psikolojik olarak fazla özgüven yükselmesinin negatif etkisi ama sebebi ne olursa olsun çözülmesi gerekiyor.

***

Çalkantılı dönemlerden çıkış için nasıl kendilerini ve sistemlerinin değiştirip bir çıkış yolu buldularsa Nuri Şahin başta olmak üzere teknik heyet bu problemi ve yedeklerin arttırılması gereken performansını da mutlaka görüyordur ve bir çözüm üretecektir.

***

Söylemeden geçemeyeceğim bir konuda Adanaspor teknik direktörü Vincenzo Montella için; Hocam maç sonu bizim sevindiğimiz demek ki sizden korktuğumuzu söyledin ancak bu sevinç korkudan değil zor günlerden kurtuluşun sonuna doğru yaklaşmış olmamızdan kaynaklıdır….!

***

Bu tip söylemlere bazı teknik adamlarımızdan alışkınız ama hocam sen bizim ülkede gündem sözlerine çabuk adapte olmuşsun bence hiç yakışmadı…

SON SÖZ

Her top için savaşan, sürekli birbirinin kademesine giren, birbirine destek veren bir takım halinde Antalya’mızı izlemek bize büyük keyif veriyor. Her gelen hafta KEYFİMİZ BOL OLSUN…