NE OLACAK BİZİM ANTALYA’NIN HALİ

Seçim bitti bitmesine de, bu süreçte Antalya’nın BOŞ VERİLMİŞLİĞİ yavaş yavaş gün yüzüne çıkmaya başladı. Hani vücuda ilacı verisinde etkisi geçince bütün dertler ortaya çıkar ya tıpkı onun halini yaşıyor memleket.

Şehrin hangi konusuna parmak basarsan bas bir yeri tedavi olmuş gibi görünse de başka bir noktasından başka bir derdi patlak veriyor. Ne İLAÇ ne de PANSUMAN işe yaramıyor.

Şehrin derdi ile dertlenince iş farklı oluyor. Antalya ile yatıp Antalya ile kalkıyoruz. Hal böyle olunca şehrin derdi ile dertlenince dert sahibi oluyoruz. Resmen sağlığımız bozuluyor.

Son günlerin en önemli güncel konusu sanırım sıralama yapacak olursak ilk sırada SİVRİSİNEK var. İkinci sırada ULAŞIM. Üçüncü sırada TRAFİK. Son sırada ise KARAVAN!


Tabi yılların sorunu olan KIRCAMİ İMAR PLANI meselesini unutmamak gerekir. Bunu meseleleri yan yana koysak İLK ÜÇ içinde yer alır KIRCAMİ sorunu.

Şimdi ilk güncel dertten başlayalım. Bundan yaklaşık 4,5 yıl önce yine bir seçim yaşamıştık. Büyükşehir’de MENDERES TÜREL yani AK Parti seçimi kaybetmiş, göreve CHP’li MUHİTTİN BÖCEK gelmişti.

Tam Mart-Nisan dönemeci. Sivrisineğin LARVADA olduğu ve uçkun hale gelmeye hazırlandığı mevsimdi. Seçim meçim dendi BAHANELER üretildi. Sinek larvadan çıkıp şehrin müdavimleri ile misafirlerinin canına resmen ot tıkamıştı.

Vallahi o dönem yenmedik yerimiz, sokulmadık bir yerimiz kalmamış, sivrisinekler ile akraba bile olmuşluğumuz vardır. Hatta ENYİ SİNEK AVCISI ödülü alanlarımızın olduğu bile söylenmiştir.

Gel zaman git zaman yine geldi seçim. 14 Mayıs ve 28 Mayıs 2023. Tabi bunun öncesi yapılan hazırlıkları da hesaba katarsak Mart-Nisan. Larvadan kaçırdık UÇKUN oldu sinek.

Telaş başka 100 YILIN SEÇİMİ olunca işlerde öncelik değişti. Hem kent hem de sivrisinek unutuldu. Larvadan çıktı meret yine UÇKUN oldu. Hava azıcık serin olmasına rağmen yemedik yerimizi sokmadık bir yerimizi bırakmadı.

Seçim meçim derken olan yine bizlere oldu. Resmen her gece SİVRİSİNEKLERLE HALVET olma dönemine girdik. Ya o bizi ya da biz onu nasıl becereceğimizi düşünür olduk.

Önceki gün Başkan Böcek’in yokluğunda Meclis’te gündem olmuş bu meret. Baya tartışılmış. AK Parti Sözcüsü Cumhur Göncü CİBİNLİK dağıtılmasını istemiş. Başkan Vekili Mesut Kocagöz, “Sinek bizi de yiyor. Bir tek AK Partilileri değil herkesi yiyor. Sinek adaletli” demiş.

Kocagöz ENTERESAN biridir. “Mücadele var fakat niye olmuyor. Yağmur suyunda yetişen yeni bir tür çıkmış. Sağlık Bakanlığı ve üniversitede şu an bununla ilgili çalışma yapılıyor" diyerek TOPU TACA ATARAK sorumlu sivrisineğin yeni türüne atmış.

Vallahi ben onu bilmem arkadaş. Ya eskisi ya da yenisini bulun. Kıstırın bir şekilde. Yoksa her gece bu HALVET işi baş ağrıtacak. AVA ÇIKALIM derken AV OLUP sinek bizi halledecek.

Şimdi sinek HALVETİ ile kanımıza girdi. Virüsü salınca dertler azdı. Hava sıcak ULAŞIM berbat. Tıkış tıkış otobüsler. Klimalar kapalı. Her ne kadar denetim yapılsa da açmıyor ŞÖFÖRLER!

Tüm olumsuzluklara rağmen mübarek zamanında gelse insanlar tıkış tıkıl olmaya, klimasız ortamda buram buram terleyemeye bile razılar, “Hiç değilse kilo veririz” diyorlar.

Bunu da geçtik. Sıra geldi şehir trafiğinin keşmekeşliğine. Otobüsler tıklım tıklım, klimalar kapalı, yollar tıkanmış trafik sıkışmış akmıyor. HERKES SİNİR KÜPÜ. Herkes tutturabildiğine sallıyor.

Daha bu memleketin 40-50 yıldır çözülemeyen kangren olmuş KIRCAMİ meselesi var. Onu bile anlatmaya mecalimiz kalmıyor saydığımız kanser haline getirilen dertlerden dolayı. Dün Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal öncülüğünde bir heyet Konya’ya gitmişti. Ortada duruşma günü falan yokmuş Bölge İdare Mahkemesi’nde. 


Öğrendiğime göre heyet, mahkeme heyeti ile ön görüşme yapıp KIRCAMİLİLERİN duygu, düşünce ve dertlerini anlatmışlar. Hayatımda ilk kez böyle bir çalışmayı duydum.

Benim bildiğim dert ve talepler duruşma anında anlatır hakimlere. Öncesi ve sonrası yargıyı etkileme amacı taşır. Hele hele hukukçu bir belediye başkanı bunu yaparsa diyeceğim yoktur.

Amma meselenin özünde Başkan Uysal’ın yarın öbür gün olumsuz bir karar çıkması halinde ön almak amacıyla, “Ben çok gayret gösterdim. Sizinle bile gittim didindim” demeye çalışmasıdır.

Bu meseleyi kısaca böyle anlattıktan sonra KARAVAN sorunu başka bir güne bırakalım. Hakikaten NE OLACAK BİZİM ANTALYA’NIN ali.

Çünkü az daha dertlenirsem beni kurtaracak bir cerrah bile bulamayıp onca dertten DERT BABASI olup TERKİ DİYAR eyleyeceğim amma “Allah başka dert vermesin. Bunlar fani işler zaten” deyip yazıyı noktalayayım.