NE KAZANACAKSINIZ?

Bu soruya bakarak şans oyunu oynayanlara veya piyango bileti alanlara sorduğumu düşünenler elbette olacaktır ama sorumun muhatabı asla onlar değil.

***

Sorumun muhatabı son dönemlerde ortalığı germeye, kutuplaşma yapmaya çalışan siyasilerdir.

Sorumlu olması gerekirken sorunlu davranan, üç beş oy fazla alabilir miyim zihniyeti ile kardeş kavgası ve mezhep kavgasından medet umar hale gelenlerdir elbette...

***

"Düşmanın en sevdiği hilesi dostu dosta kırdırmaktır" demiş Ertuğrul Gazi.

Kardeş kavgasının, etnik çatışmaların ve mezhep tartışmalarının yaşandığı ve ülke olarak çok şey kaybettiğimiz zamanları bizzat yaşamış olan siyasi büyüklerin (!) son zamanlarda adeta o günlere özenmesi düşündürücü olduğu kadar utanç verici bir durumdur.

***

Önce ülkemizde bitti, sorunlar aşıldı, gündemimizde artık yok dediğimiz türban meselesini yeniden hortlatmaya çalışmak sonrasında ise hiç olmayan ama bazı ahlaksız siyasilerin ısrarla varmış gibi göstermeye çalıştığı Kürt sorunu diye ortaya attığı saçmalıklar ve şimdi de mezhep meselesi...

***

Be ahlaksızlar,  be insafsızlar, be vicdansızlar olmayan sorunlar üzerinden ortamı germek, insanlar arasında kutuplaşma yaratmak size ne kazandıracak doğrusu çok merak ediyorum.

Üç beş oy fazla alabileceğinizi düşünerek böylesi aptal bir projenin senaristi olmaya çalışıyorsanız açık yüreklilikle ifade edelim ki bu ahlaksız ve sorumsuz siyasetiniz size asla ne prim kazandırır ne de oy.

***

Geçmiş dönemlerde kardeş kavgasının bu ülkeye neler kaybettirdiğini iyi bilen bir nesil olarak açıkça belirtelim ki bu millet tarihe sizleri kardeş düşmanı olarak kaydeder.

***

Belki sizler emperyalistlere, siyonistlere ve Türk düşmanlarına ettiğiniz hizmetle bir şey kaybetmeyip belki de bir seçim kazanabileceğinizi düşünebilirsiniz ama aklınıza iyice sokunuz ki bu ucuz siyasetinizden bu millet çok şey kaybeder.

***

Üç kuruşluk senaryolarla ne bu milleti gerin ne de bölünmeye, kutuplaşmaya ve kardeş kavgasına asla ve asla zemin hazırlamayın.

Bunun vebali de bedeli de çok ağır olur ve ödeyemezsiniz!