NE HABER NASILSIN?

Allah Resulu aleyhisselatu vesselam selamı aranızda yayın buyuruyor ve selamı yaymanın birçok kötü düşünce art niyeti düşmanlık hislerini yok edeceğine dair birçok hadis külliyatlarında ve tefsirlerde geniş geniş izahlar yapılıyor.

***

Her selamın arkasından ise har hatır sorma geliyor elbet. Fakat ben nasılsın nasılsınız nasılım gibi sualleri yapmak yahut bu suallere muhatap olmaktan çekinir oldum.

***

Neden mi? Mensubu olduğumuz İslam dini ve mümin olmak Müslüman olmak sadakati doğruluğu emin olmayı o kadar çok gerektiriyor ki zerre yalana İslamiyet izin vermiyor. Zerre hileye hurdaya başvurmayı şiddetle ve nefretle yasaklıyor. Allah Resulu bizi aldatan bizden değildir buyuruyor.

***

Soracaksınız, nasılsın sualine ve türevlerine muhatap olmak ile bu anlattığın arasında nasıl bir bağ kurdun. Aslında doğrudan bir bağ kurmadım. Sadece son zamanlarda doğru olmak dürüst olmak yalandan yılandan akrepten kaçar gibi kaçınmakla ilgili bir çok okumalar ve araştırmalar yaptım ki okuduklarımın etkisi beni bu yazımı yazmaya yönlendirdi.

***

Rabbimin verdiği bütün nimetlere karşı şükürden nihayetsiz acizim. Hem benim manevi ruhi kalbi hastalıklarım var. İçim dışıma bir çevrilse çok hastalıklı görüneceğim. Hem Ahiretimi kazanmak ve kaybetmek gibi büyük bir imtihanım var onun endişesi içindeyim. Ya cennet ya cehennem e gideceğim.

***

Mevlam bizleri iyilerden eylesin. Bu kadar günah ve hatalarımızın içinde iyiyim iyiyiz çok iyiyiz desek elbet ne kadar doğru konuşmuş oluruz. Yoksa en büyük yalan çok iyiyim cümlemiz mi olur?

***

Sevgili dostlar birileri bana nasıl olduğumu soracaksa beni vicdanımla baş başa bıraktığında aslında dünyanın bu karışık halleri içinde müminlerin zulüm gördüğü bir dünyada ülkemizdeki karışıklıkların içinde ve çok sebepler dahilinde iyi değilim!

***

Din kardeşim iyi değilken ben nasıl iyi olabilirim? Hem nefsime baktığım zaman da iyi bir insan mıyım oda değil. Sözün özü kul olmaya çalışıyoruz. Mevlamızın verdiği tüm nimetlere şükürler olsun.

***

Fakat Rabbimin üstüme hadisiz nimetler ihsan etmiş olması yine benim iyi bir kul olduğum anlamına gelmez. Zira Allah onu sevmeyip itaat etmeyenleri de rızıklandırır.

SON SÖZ

Cenab-ı Allah’ın bizleri iyilerin zümresinden eylemesi ümidim ve duamdır. O halde daima duamız: Ey Rabbimiz bizleri Salih kullarından eyle iyilerinden eyle olmalı. Amin Amin Amin