NE BU YAYGARA?

Kendine ve topluma saygısı olmayan,  yaşadığı ülke ve insanların milli ve manevi değerlerini rencide edici hareket ve konuşmalardan geri durmayan Gülşen adındaki sözüm ona sanatçı sosyal medyada yayınlanan bir görüntü ile toplumda infiale yol açtı.

***

O sözlerin kamuoyuna yansımasının ardından yapılan yüzlerce suç duyurusu kapsamında savcılık dava açtı ve o malum sanatçı (!) tutuklandı. Tutuklanmasının ardından özellikle bazı kesimler tarafından adeta bir bardak suda fırtına koparılmaya çalışıldı.

***

Neymiş efendim bir sanatçı nasıl tutuklanırmış? Hatta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu “Derhal serbest bırakılsın” tarzında emir (!) içeren bir açıklama da yaptı.

***

Peki bizim burada asıl konuşmamız gereken bu sözüm ona sanatçının tutuklanması mı yoksa aylardır devam eden ağır tahrik ve hakaretleri mi? Herhalde bir insan durduk yere tutuklanmaz.

Öyle değil mi?

Mesela seyirciye olan nezaket ve saygısından ödün vermeden sadece sanatını icra eden bir kimseye bu güne kadar tutuklama, soruşturma gibi bir şey olduğu görülmüş mü? Yok… Olamaz da!

***

Peki bu malum şahıs; sahnede şov yapacağım edasıyla orasını burasını açacak, bizim milli ve manevi değerlerimize tamamıyla ters olan LGBT’lilere aleni destek isteyecek, yetmedi imam hatiplileri sapık olarak lanse etmeye çalışacak sonra da neden tutuklandı diye yaygara koparılacak.

***

Yok ya…

Her şeyden önce hukuk yanlış bir karar verdi ise bir üst mahkemeye yapılacak itirazla o yanlışlık düzeltilir. Ancak dün yapılan yanlışlara göz yumanların mal bulmuş mağribi gibi şimdilerde ortaya çıkıp medya maymunu gibi boy göstermesi de asla kabul edilemez.

***

Yanlış dün yapılsa da yanlıştır, bugün yapılsa da…

O yüzden dün göz yumalım hele hele bizim cenaha dokunmuyorsa sal gitsin havasında olalım ama ucu bize dokununca da feryadı basalım durumu kimseye hiç bir şey kazandırmaz.