NE BİTMEZ KOLTUK SEVDASIYMIŞ BU!

Ben anlamadım gitti bu siyaseti. Oldum olası haz etmem. Çünkü dik duruşlu insanların nadir görüldüğü bir mecra olmuş siyaset. Arkadaş bir de buna KOLTUK SEVDASI eklenince ‘Yandı gülüm keten helva’ meselesi çıkıyor ortaya.

Bugün muhtemelen Cumhur İttifakı’nın AK Parti kanadının ilçe adayları açıklanacak. Veya dün gece aday olacak isimlere bu tebliğ de edilmiş olabilir. CHP’nin Muratpaşa adayı için de geçerli bu yazdıklarım.

Öyle bir karmaşık hal aldı ki bu mesele sormayın gitsin. Her gün ya alakasız kişiler ya da bizim gazeteci dostlar farklı farklı listeler yayınlıyor. Benim elimde de bir liste var AK Parti’nin adaylarının isimleri yazılı.

Nasıl olsa ADAY TOTO’ya dönüştürüldü ya bir liste de ben yayınlayım istedim. Bakın kimler var kimler. Ama hemen belirteyim kesin olmayan AK Parti cenahının kulisine göre.

Kepez: Rıza Sümer, Muratpaşa: Cemal Öner (Özdemir Manavoğlu), Konyaaltı: Durali Kolpak, Serik: Veli Vural, Döşemealtı: Bekir Kıvrım, Kemer: Rahman Şeker (Selami Minta), Manavgat: Hasan Öz (Süleyman Okudan), Akseki: İbrahim Özkan, Gündoğmuş: Mehmet Özeren, İbradı: Hatice Sekmen, Elmalı: Mustafa Başkaya (Ali Gökçe),  Kaş: Mutlu Ulutaş,

Kumluca: Hüseyin Orhan Tekin ve Aksu: Halil Şahin (Durmuş Kaan Şahin).


Sakın kafanız karışmasın. Bunun adı kulis ya herkes istediğini yazıyor. Benim değil kulislerin isteği böyle. Olur olmaz bilemem bugün netleşir ve herkes eteğindeki taşı döker.

CHP’de durum daha vahim. Muratpaşa düğüm, Konyaaltı’nda kriz hala çözülemedi. Ümit Uysal’ın Muratpaşa’da devamı yönünde karar çıkması kuvvetle muhtemel. Konyaaltı’nda Cem Kotan adı her an değişikliğe uğrayabilir!

Bu tablo bana KOLTUK SEVDALILARINI hatırlattı. Koltuk sevdası memleketin eğitim ve gelişmişlik ölçülerine, ekonomik düzeyine göre şekillenen bir tutkudur aslında. Kişinin koltukta ne pahasına olursa kalma hırsıdır bu mesele.

Gözünü koltuk hırsı bürüyen biri için hizmetten çok yerini koruma veya o koltuğa ulaşma arzusu hâkimdir. Koltuk sevdalıları denince yalnızca siyasiler akla gelmesin, bir de yıllanmış oda başkanları var! O da ayrı bir yazı konusu.

Koltuğun sihirli örtüsü ile gerçekler, dostlar ve düşmanlar göze farklı görünür. Dostlara vefa bir tarafa, artık doğru sözler tehdit olarak algılanır. Tek doğru kendinin söyledikleri ve yaptıklarıdır.

Bana göre, koltuktan güç alan değil, koltuğu güçlendirecek, memlekete ve millete faydası olacak insanlara ihtiyacımız var. Koltuğun adam ettikleri değil, koltuğu adam edenler bu milletin gerçek evlatlarıdır.

Hadi koltuğa oturmak isteyen adaylar veya aday adaylarını anladık. Günümüzde koltuğa bir kez oturan o koltuktan ayrılmamak için elinden ne gelirse yapıyor. Bu tiplerin koltukla çok kuvvetli bir bağları oluşuveriyor.

İnanın bu memlekette milli eğitim müfredatını değiştirmek lazım. Derslerin içine SINIF BAŞKANLIĞI’ndan başlayarak BAŞKANLIK EĞİTİMİ verilmesi lazım. Hiç değilse herkes KOLTUĞUN ne olduğunu baştan görür ona göre vaziyetini, hevesini alır.

Yoksa bu milletin ne koltuk hırsı biter ne de başkanlık hırsı. Nasıl mı? Kısaca anlatayım! Herkesin bildiği bir isim var Finike’de. Hani bir dönem MHP’den Belediye Başkanı seçilen Kaan Osman Saraoğlu. Sonra bu zat-ı muhterem AK Parti'ye geçti.

Sarıoğlu, 2019’daki seçimde aday gösterilmeyince Cumhur İttifakı’na cephe almıştı. Şimdi ise AK Parti’den aday gösterilmeyince tornistan yaptı.

Hem de öyle bir tornistan ki rüzgar gülü bile yetişemedi bu hıza. Gitti DP’den aday oldu.  Koltuk sevdası dava sevdasının önüne geçen Kaan Osman Sarıoğlu, bir de DP İl Başkanı Mahmut Çil ile poz vermiş kıratın önünde.

Vallahi ben onu bunu bilmem. Bizim milletimiz bu tür varyasyonlardan çok hoşlanmaz. Kır atın tepmesi gibi teperse ortada ne koltuk kalır ne aday.

Evet, işte o BİTMEK BİLMEYEN KOLTUK SEVDASINA sıcak bir örnek verdim. Bu konuyu burada kapatalım ve açıklanacak adayları beklemeye koyulalım.

Sakın Cuma saatinde falan açıklama yapmayın ki milletin abdesti kaçmasın. Hayırlı cumalar!