NE BİTMEZ ÇİLESİ VARMIŞ BUNLARIN

Sadece çileyi insanoğlu çekiyor zannetmeyin. Bazen emtialarda çile çekermiş! Bunu nasıl olurmuş? diye soranların sesini duyar gibiyim. Vallahi ne yalan bende yeni öğrendim.

Birisi gelip iyilik olsun diye bir şey satın alıyor, diğeri hizmet edilmesin diye diğeri de zarar ediyor diye satışa çıkarıyor. Bunlar ancak bizim ülkemizde oluyor. Ne yazık ki!

Size neredeyse 10 yılı aşkın zamandır bildik bir senaryoyu aktaracağım. Birçoğunuz dün sosyal medyada yazılıp çizilenlerden okuyup haberdar olmuşunuzdur.

Efendim, Antalya Büyükşehir Belediyesi, önceki dönem Belediye Başkanı Menderes Türel döneminde Antalya-Kemer arasında çalışması için 3 deniz otobüsü almıştı.

Bunlara, Termessos, Aspendos ve Olimpos isimleri verilmiş ve o dönem baya iyi çalışmıştı.  Ancak CHP’li Mustafa Akaydın belediye başkanı olunca hooop satışa çıkardı ama olmadı.,

Hikayeden gerekçelerle. Sonra Akaydın gitti ikinci Türel dönemi başladı Antalya’da malumunuz. Türel ile birlikte Termessos, Aspendos ve Olimpos tekrar sefere çıktı.

Geçen dönem 5 yılda 150 bin kişiyi Antalya-Kemer arasında taşıyan deniz otobüsleri yine ne olduysa CHP’li Muhittin Böcek’in göreve başlamasıyla yine gözden düştü.

42 kişilik deniz otobüsleri Kaleiçi Yat Limanı'nda bir süre çürümeye terk edildi. Ulaşım A.Ş.’nin başına getirilen avukat Deniz Filiz, otobüslerin 5 yıllık zararın 6 milyon lira olduğunu iddia edip kiralama yoluna gideceklerini açıkladı ama da tutmadı.

Ve geldik bugüne. Termessos ve Olimpos 7 milyon 180 bin lira muhammen bedelle açık artırma usulü satışa çıkarıldı. İhale 16 Aralık’ta yapılacak. Alıcı çıkar mı bilemem.

Bildiğim bir şey var. O da bu zarar gerekçesi. Peki zarar edilen hizmetler sadece bu mu? Değil. Örneğin Halk otobüsleri her gün zarar ediyor. Eee. Otobüs hizmetini de kaldırın o zaman!

Bu konuda hakkında dün Menderes Türel’de sosyal medya hesabından, “Yazık. Deniz otobüsleri zarar ediyor diye satılıyorsa dünyanın hiç bir şehrinde toplu ulaşım kar etmez. Amaç halkı istediği yere ucuz ve konforlu taşımaktır. Belediye bunun için vardır. Toplu ulaşım zarar ediyor diye deniz otobüslerini satmak halkı satmaktan başka bir şey değildir. Halk otobüsleri de zarar ediyor. O zaman onları da satın. Zaten halk umurunuzda değil. ‘Millet bir yerden bir yere nasıl giderse gitsin mi diyeceksiniz. Böyle saçmalık olur mu?

Amaç Menderes Türel projelerini yok etmekse onu bilemem” açıklamasını yaptı.

Ben bunun üzerine yorum yapmayayım. Zaten Türel söylenecekleri söylemiş. Lakin söylemek istediğim şu. İki otobüs satılıyor da Aspendos nereye gitti. Yoksa uçtu mu?

İşte tablo bu. Biz insanlar gibi bu üç deniz otobüsünün çektiği çileyi kısaca anlatmaya çalıştım. Hakikaten ne bitmez çileleri varmış şu Termessos, Aspendos ve Olimpos’un değil mi?

‘ÇOK BEKLERSİN’E ALIŞTI

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından yaptığı karikatür paylaşımlı mesajını bu satırlarda gündeme getirmiştim.

Başkan Böcek, ölümle pençeleşirken koltuğuna göz diken CHP’lilere “Çok beklersiniz” cümleleri ile gönderme yapmıştı. Haklı mı? Evet. Çünkü ölmeden mezara koymuştu yol arkadaşları onu.

Ancak Başkan Böcek’in dile “Çok beklersiniz” cümlesine alışmış olmalı ki dünkü meclis toplantısında da yanı cümleyi kullandı. Hem de kendini boyunu aşan bir konu hakkında.

Mecliste Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni CHP’li bir üye eleştirdi. Buna da AK Partili Hasan Cumhur Göncü, “Buranın yeri burası değil” diye cevap verdi. Göncü, “AK Parti her seçimden zaferle çıktı. 2023’tende zaferle çıkacak” diye de ekleme yaptı.

Ancak Böcek’in dil alışkanlığı burada nüksetti ve “Çok beklersiniz” diye laf çarptı. Sayın Böcek, bu cümleyi koltuğuna göz dikenlere kullandın anladık.

Büyükşehir Meclisi’nde hükümet devirmek değiştirmek senin işin değil. Seçim gelince halk kararını verir. Sen işine bak ve öncelikle şu trafik sorununu çöz. Yoksa asıl sen o koltuktan gideceksin haberin ola!

HAVALAR SOĞUDU DİKKAT!

Malum Antalya’ya kış daha yeni yeni uğrak veriyor. Sokaktaki patili dostlarımızda kendilerine sığınacak bir kuytu yer arıyor. Bu kimi zaman bir araç motor bölümü oluyor.

Dün tam da buna benzer bir olay yaşandı. Konyaaltı ilçesi Toros Mahallesi Pınarbaşı Caddesi'nde, bir yavru kedi otomobilin motor bölümüne girince işler karıştı.

İşe gitmek için otomobiline binen Murat Akbıyık, seyir halindeyken kedi sesi duyunca aracını durdurup itfaiye ekiplerine haber verdi. Ekip, otomobilin kaputunu açarak kediyi çıkardı.

Murat Akbıyık’ın dikkati olayı bir kötü olayın önüne geçti ve yavru kedinin hayatını kurtardı. İşte bu yüzden bu mevsimde aman dikkatli olun.

Özellikle aracı olanlar. Aracınızı çalıştırmadan kaputu açıp bir iki ses çıkartın ve öyle marşa basın. Çünkü sevimli dostun biri aracınızın içine sığınmış olabilir.