NE BEKLEDİK, NE BULDUK?

Antalya’da son dönemlerin en çok konuşulan konularının başında geçtiğimiz salı günü yapılan Büyükşehir Meclis toplantısı vardı. Meclis toplantısının gündemde olmasının sebebi hizmetler veya yapılacak olan yeni projelerin tanıtımı değil, hemen akabinde yapılması gereken ancak 50 dakikalık beklemeden sonra yapılamayan ASAT Genel Kurulu öncesi yaşananlardı.

Kısaca hatırlamak gerekirse yaşanan gecikmenin nedenini soran Kepez belediye Başkanı Hakan Tütüncü’ye Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek tarafından “sana mı soracağız” şeklinde verilen cevaba Korkuteli Belediye Başkanı Ömer İşlek’te tepki gösterince “söz mü verdim de konuşuyorsun, sus” şeklinde tartışmaların yaşanması idi.

Konuyla alakalı AK Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş bir açıklama yapmış yaşananları rezalet olarak nitelendirmişti.  Ancak o günden bu yana gerek meclise katılmayan CHP ve İyi Parti, gerekse Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’ten bir açıklama gelmemişti.

İşte dün devam meclisi ve ASAT toplantısının başlangıcında bu konuyla alakalı bir açıklama yapılıp yapılmayacağını merak ederek meclise gittim. Bugüne kadarki siyasi yaşamını yakından takip ettiğim Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in yaşananlara ilişkin bir açıklama yapacağını, hatta Antalya Büyükşehir Belediyesinin böyle bir konuyla gündeme gelmesinden de üzüntü duyduğunu ifade edeceğini bekliyordum ancak maalesef yanıldım.

Hatta meclis 15-20 dakika geç başlayınca “sorun aşıldı” diye düşünmüştüm. Çünkü meclis başlamadan bütün gurupların sözcüleri Başkan Böcek ile görüştükten sonra genel kurula gelmişlerdi. Ancak meclis başlayınca çözüme kavuşan bir durum olmadığını, yaşananların kaldığı yerden devam ettiğini gördüm.

Çünkü Ak Pati Grup sözcüsü Ali Çetin ilk sözü aldığı zaman “Meclise bir özür, Antalyalılara da bir açıklama borcunuz var. O gün ne oldu da buharlaştınız? Bu konuda ikna edici bir açıklama yapmadığınız takdirde bu davranışınız bir ayıp olarak üzerinize kalacaktır” dedi.

Bu sözler üzerine Başkan Böcek’in bir açıklama yapmasını ve yaşananlarının sebebini açıklayarak özür mahiyetinde bir konuşma yapmasını bekliyorduk ki Başkan Böcek “5 dakika dediler 10 dakikaya çıkardık. Sonrasında ise detaya giremeyeceğim bazı sıkıntılar vardı. Ondan kaynaklı bir durum” dedi.

Yani bana göre “Sana mı soracağım, sen sus otur, biz 27 yıllık siyasi hayatımızda çok şeyler gördük Hakan’cığım siz de görürsünüz” şeklinde olan nobranlık, tepeden bakma ve seçilmiş belediye başkanlarını küçük görme, onlara hakaret etme iddialarına bir açıklık getirmemiş oldu.

Ne diyelim? Karar Başkan Böcek’in…