207’NCİ YARDIM TIRI 'SURİYE' YOLLARINDA

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Derneği Antalya Şubesi’nin toplanan yardımlarla aldığı 2 bin 500 adet battaniye ve 3 bin bot ve montu taşıyan 207’nci yardım tırı, dualarla Suriye’ye yola çıktı.

Faruk ÇELİK, Bayram OKUDAN

Antalya İHH İnsani Yardım Derneği, Suriye’de soğuk hava şartlarındaki ihtiyaç sahiplerine yönelik düzenlendiği “Kış Kapıda Yalnız Bırakma” projesi kapsamında 207’nci yardım tırını dün Suriye’ye gönderdi. İHH İnsani Yardım Derneği Antalya Şube Başkanı Mehmet Yıldırım, konuya ilişkin Lider Medya’ya açıklamalarda bulundu. Yıldırım, “Tırımızda 2 bin 500 battaniye ile kadın, erkek ve çocuk karışık olmak üzere mont ve bot yardımımız bulunuyor. Tırımız Suriye’ye ulaştığında bizler de 208’inci tırımızın hazırlıklarına başlayacağız” dedi.

2011’DEN BERİ YARDIMLAR SÜRÜYOR

Savaşın başladığı 2011 yılından bu yana, İHH olarak özellikle kış aylarında bu tür yardım kampanyalarını düzenlediklerini bildiren Başkan Yıldırım, “Özelikle sert geçen mevsimlerde kampanyalarımıza hız veriyoruz. Bu kapsamda Antalya olarak 2011’den bu yana yolladığımız yardımların bulunduğu 207’nci tırımızı dün uğurladık. Geçen hafta da 206’ncı tırımız 4 bin 232 battaniye ve 500 çiftten fazla çizme ve mont ile Suriye’ye gitmişti” diye konuştu.

BOT VE MONT KAMPANYASI”

Gönderilen tırın içerisinde çeşitli ürünlerin bulunduğunu ifade eden Yıldırım şu ifadelere yer verdi:

“Tırımızda 2 bin 500 battaniye ve kadın, erkek, çocuk karışık olmak üzere mont ve bot yardımımız bulunuyor. Tırımız Suriye’ye ulaştığında bizler de 208’inci tırımızın hazırlıklarına başlayacağız. Suriye’de bu dönemde zorlu hava şartları nedeniyle çocuklar donarak ölüyorlar. Coğrafi olarak bu yıl kar ve yağmurun yağışının fazla olduğunu göz önüne alırsak yardımlarımızın şiddetini arttırmamız gerekiyor.  Kış Kapıda Yalnız Bırakma kampanyamızdan hemen sonra hemen sonra bin adet bot ve mont kampanyası başlattık. Onunda 4’te birini topladık ve mart ayının ortasında Suriye’ye göndereceğiz. Böylece en az bin çocuğumuzu giydirmiş olacağız. Oradaki çocuklarımızın da kışı atlatmalarını kolaylaştıracağız”

“NEREDE MAZLUM VARSA, ORADAYIZ”

Yıldırım, Antalya İHH olarak kent özelinde de yardım kampanyaları düzenlendiklerine de değindi. Tüm ihtiyaç sahipleriyle aynı özen ve dikkatle ilgilendiklerini vurgulayan Yıldırım, “Antalya İHH olarak ayrım yapmadan tüm ihtiyaç sahipleri ile ilgileniyoruz. Biz din, dil, ırk gözetmeksizin yetimlerin, Suriye’deki kardeşlerimizin yanına olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.