NAZİKÇE BİTİRSEK ŞU ZİYARET İŞLERİNİ

Biz tuhaf ve acayip bir milletiz. Garip garipte hallerimiz vardır. Aç kalırız, işsiz kalırız, cebimiz beş parasız kalır ama bazı alışkanlıklarımızdan bir türlü vazgeçemeyiz.

Yokluk kıtlık veya sıkıntılı zar zor şartlarda kendi halinde yaşayıp giderken bir anda farklı bir konuma gelenlerimiz, hemen rot balans ayarlarını bozarlar. Hemen hal ve hareketleri değişir.

Nefes alış verişlerini bile, normal ağız yoluyla alıp vermezler. Kendilerine verilen yetki ve imkanları, sanki babalarından kalmış büyük mirası çarçur ederler. Hoyratça harcarlar.

Bu hal taaa! Popolarının üstüne düşünceye kadar devam eder. Ama lüzumsuz alışkanlıklardan bir türlü vazgeçmezler, geçmeyiz! Sonuna kadar direniriz.

Neyse lafı bırakıp konuya gireyim. Son dönemlerde dikkatimi çeken ziyaret meselesi var. Efendim, biri bir göreve gelir, hemen ona ziyaretler başlar. Adına da ‘Nazik’ ziyaret deriz.

Bitmek bilmez bu ‘Nazik’ ziyaretler. Günler ve aylar sürer. Bunlar ‘Nazik’ ziyaretlerde bir de plaketler verilir. Niye verilirse? Anlamış değilim. Gereksiz ve fuzuli bir iş gibi geliyor bana.

Benim bildiğim çok önemli bir iş yapan, bir okul yaptıran, önemli bir bağış ile yerinde bir hayır işleyen veya yıllarca çalıştığı kurumdan emekli olan bir kamu görevlisine. Hatta beklenmedik bir başarı elde etmiş birine. Sporcuları bu konunun kapsamı dışında tutuyorum.

Yani anlatmak istediğim günlerce ve aylarca süren ‘Nazik’ ziyaretler boşuna zaman kaybı, verilen plaketlere verilen paralar ise gereksiz bir harcama!

Peş peşe yapılan şu ‘Nazik’ ziyaretler böyle devam edecek olursa komşu komşuyu ziyaret ederken ‘Nazik ziyaretiniz için teşekkür’ ederime ve plaket törenine dönüşecek gibi.

Eğer biz bu ‘Nazik’ ziyaretlere ara vermez ve ‘Nazikçe bitiremez isek, ‘Oy nazike nazike…’ türküsünü söyleyecek gibiyiz.

Unutmadan, Nazike: Latif ve güzel vücutlu. Nazik: Saygılı davranan, ince yapılı ve narin demekmiş.

DİRİMİZE FAYDASI YOK

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, ‘Biz Birlikte Yaparız’ mottosu ve 77 proje vaadi ile göreve geldi. 3 yılı aşkın bir süre geçti amma kimse 77 projenin 7’sini bile göremedi.

Bu süreçte Başkan Böcek, koronavirüs illetine yakalanıp 64 günü yoğun bakım olmak üzere 108 gün tedavi gördü. Ölümle pençeleşti. Tabiri caizse öbür dünyaya gitti geldi.

Tekrar sağlığına kavuşup koltuğuna sağ salim oturduktan sonra garip garip işlere imza attı. Vaatler unutuldu. Akla hayale gelmeyen çalışmalar yapıldı. Lay lay lom ağırlıklı.

Fakat Başkan Böcek’in hakkını yememek lazım. Güzel işlere de imza atıyor. Hani dedim ya tedavi görürken öbür tarafa gitti geldi diye. Bir şeyler görmüş olacak ki mezarlık işine el attı.

Uncalı Kent Mezarlığı’ndaki gasilhane sayısı 2’den 6’ya, morg sayısı 12’den 36’ya, 80 metrekare olan cami alanı 250 metrekareye çıkacak. 25 milyon lira da harcama yapılacak.

Bu çalışmalar yapılırken hizmetler Tekerli’de verilecek. Ancak yeni düzenleme yapılırken yeni mezar alanlarının açılıp açılmayacağı belirsiz. Yani defin hala yasak.

Hakikaten burada verilen hizmetler ilkel koşullarda yapılıyordu. Başkan, 77 proje vaadi ile dirimizi unutup ölümüze ve ölülerimizi sahip çıkmaya başladı.

Sanırım entübe haldeyken kulağına gelen ses ile ahirete yatırım yapma kararı verdi Muhittin Başkan. Aslında dirimize faydası olmayıp ölümüze sahip çıktığı için Başkan Böcek’e ne kadar teşekkür etsek azdır.

Öyle değil mi?

BAKAR KÖRDEN KORKUN

Antalya, var olan kaldırımları yürünemez hale gelmiş iken yenileri de görme engelliler için tuzaklarla dolu. Hem de öyle tuzaklar ki bırakın yürümeyi geçmek bile imkansız.

Bazı kaldırımlar zaten daracık. Kiminin de ortasında elektrik direği, kimisinde tabela, kimisinde saksı, motosiklet hatta otomobil var. Kaldırım değil sanki panayır mübarek.

Gözleri sağlam olanların bile engelli koşusu yaptığı kimi kaldırımlarımız. Hal böyle olunca, görme engellileri Allah korusun. Çünkü her vahim kazalar ile karşı karşıyalar.

Konyaaltı ilçesinde bir kaldırım. 1 metre ya var ya yok. Ama tam ortasında kocaman bir elektrik direği. Şimdi adama sorarlar; “Yapan mı kör geçmek isteyen mi?” diye.

Yahu bu kaldırımdan görme engeli olmayan hatta orayı yapan geçsin geçebilirse de bir görelim. Yaymayın, etmeyin. Dünyayı yeniden keşfetmeyeceksiniz. Altı üstü bir kaldırım yapacaksınız. Onu da adam gibi yapında herkesi şu dertten kurtarın.

GÜLE GÜLE KAPTAN

Antalya’nın sevilen kaptanlarından Akdeniz ve iskele aşığı Deniz Otobüsleri Daire Başkanlığı görevinde de bulunan, deniz aşağı Kaptan Hüseyin Cahit Arıtürk’ü kaybettik.

Basketbolun duayeni rahmetli Doğan Hakyemez’in de kankası olan Cahit Kaptan, ansızın aramızdan ayrıldı. ‘Dodo’sunu (Doğan Hakyemez) çok özlemiş demek ki.

Ne diyeceğimi bilemiyorum. Çok ama çok üzgünüm. Cenazesi bugün öğle namazına müteakip Muratpaşa Camii’nden kaldırılıp kurşunlu mezarlığına defnedilecek.,

Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah. Sevenlerine sabır diliyorum.