NASIL BİR İLKESİZLİK BU ANLAYAN VAR MI ACABA?

Bugün sizlere siyasetin CILKININ çıktığını gösteren bir yazıyı kaleme alacağım. İnsanın midesi bulanıyor aslında. Ne İLKE kalmış, ne DAVA kalmış ne de OMURGA!

Yerel seçimin ateşini SEL FELAKETİ bile söndüremedi. Bunun nedeni ise SİYASET PERVANELERİ öyle bir hava estiriyor ki sormayın. Rüzgar nereden eserse essin onlar için fark etmiyor.

LİDER MEDYA’nın Antalya merkez binasının beklenmedik su baskınından nasibini alması ile bir grup ekip arkadaşımızla birlikte tası tarağı toplayıp soluğu İstanbul’da almıştım. Birkaç gündür hem LİDER HABER TV’nin yayınlarının aksamaması için hem de yazımın aksamaması için çaba harcadık.

Şükür elimizdeki ekip ve ekipmanlar ile bu işin önceden tedbirini aldığımız için hiç zorluk çekmedik diyebilirim. Zaman zaman teknik aksamalar olsa bile zoru başardık, yeni bir tecrübe kazandık. Ben, bu meslekte 44 yıldır her gün yeni bir şeyler öğrendiğimi söylerim.

Neyse burada yani İstanbul’da olmama rağmen Antalya siyasetinin PERVANELERİNİN estirdiği rüzgar taaa buralara kadar geldiği için takipte hiç zorluk çekmedim diyebilirim. Bunun içinde bu PARVANELER yani RÜZGAR GÜLLERİNİ ele almak istedim bir kez daha.

Bir yazımda “Belediye başkanlığı olmazsa meclis üyeliğine tav olacaklar var” demiştim. Yanılmadığım ortaya çıktı. Hatta “Sınıf başkanlığı bile onlara verilse yeridir. Çünkü koltuk sevdalıları” diye de belirtmiştim.

Biraz daha ileriye gidip CHP’nin içinin de siyaset PERVANELERİ ve RÜZGAR GÜLLERİ ile dolu olduğuna dem vurmuştum. Az sonra sizlere tek tek anlatacağım Antalya’nın son dönemdeki SİYASET PERVANELERİ ve RÜZGAR GÜLLERİNİ!

Ancak önce AK Parti’den siyasete giren sonra PERVANE peşinden de RÜZGAR GÜLÜ olanları ele alacağım. Örneğin, Döşemealtı’nda 2019 yılında AK Parti’den Belediye Başkanı Adayı olan EMRE AFACAN Şimdi İYİ Parti’nin adayı.


AK Parti’den Serik Belediye Başkanı seçilen Enver Aputkan. Şimdi BBP'den aday. 2014'te AK Parti'den Serik Belediye Başkanı seçilen ve bir dönem görev yapan Prof. Dr. Ramazan Çalık. O da önce İYİ Parti’ye geçti, baktı orada havaya yok bu seçimde Yeniden Refah Partisi'nin adayı oldu.


Yahu ben yazarken bile kafam karışıyor. Daha durun bitmedi. 1999- 2014 yılları arasında MHP’den 3 dönem Serik Belediye Başkanlığı yapan Mehmet Habalı. O da İYİ Parti'nin adayı oldu. Bal yapmaz arılar gibi. O kovan senin bu kovan benim misali.


Bu PERVANELERE özenenlerde var. Mesela CHP ile yollarını ayıran Konyaaltı İlçe eski Başkanı Onur Duruk. Memleket Partisi'nden aday oldu.


İYİ Parti’den Demre Belediye Başkanı seçilen Okan Kocakaya var birde. Önce başkanlıktan istifa edip milletvekili aday adayı oldu ama aday olamadı. Sonra kendisini CHP için önerdiler o da olmadı. Kocakaya bu kez şansını DP’den deneyecek. Bakalım ne olacak.

CHP eski Milletvekili Aydın Özer. Sıkı bir sosyal demokrat olarak bildiğimiz Özer, Kumluca Belediye Başkanlığı’na CHP’den tekrar Mustafa Köleoğlu’nun aday gösterilmesine itiraz etti. Baktı olmuyor kendisi sahaya inip DP’den aday oldu.

Bir dönem Finike’de MHP’den Belediye Başkanı seçilip sonra AK Parti’ye geçen Kaan Osman Sarıoğlu'nu ise bu kez DP’den Finike'den Belediye Başkan Adayı olarak ortaya çıktı.

Unutmadan birde benim köşemin kıdemlisi Halil Öztürk var. Hani şu meşhur Elmalı Belediye Başkanı. O da AK Parti’den siyasete girip İYİ Parti’ye geçen oradan başkan seçilen bir isim. Şimdi nerede? CHP’de! Şaşırdık mı? Ben şaşırmadım ama sizleri bilemem.

Vallahide billahi de buraya kadar yazarken bu SİYASET PERVANELERİ  (Fırıldaklar) veya RÜZGAR GÜLLERİ nefesimi kesti, kafam karıştı, beynim sulandı. Kim nerede, nereye geçmiş? Bulmaca gibi.

Eeee bu kadar mı? Rüzgar bitse bu PERVANELERİN dönmesi bitmez, FIRILDAKLAR dönmeye devam eder. En sonuncu FIRILDAKLARIMIZ kim? Türkiye İşçi Partisi’nin (TİP) anlı şanlı isimleri!

TİP Antalya’da 16 kişi partisinden istifa etti. Bu isimler arasında İl Yönetim Kurulu Üyesi Metin Cabadağ, Özüm Hancı, Ezgi Altınkurt Sağlık, Ali Şimşek, Berkay Aksu,  Özgen Kahyaoğlu, Ülkü Karataş, Saadet Öztürk, İsmet Hancı, Engin Akbaba, Salim Aykut, Caner Oğuz, Cuma Kızıltaş, Ali Karakoç, Çağrı Sert ve Onur Kahyaoğlu var.

Bunlar TİP’i terk ederken zehir zemberek açıklama yapıp, eski partilerini “Gericilik, düzen siyaseti, ahbap- çavuş ilişkileri, biatçılık, adam kayırma” yapmakla suçladı. Hatta TİP’in sosyalistten uzaklaştığının altını çizdiler. Vay beeee. Demek ki onlarda da ne çizgi kalmış, ne partilerinde omurga kalmış. Başka partiden birileri yapsa kıyameti koparırlardı. Lakin bunlar için her şey mubah oluyor.

Yalnız yazımın sonunda öyle bir isim var ki o da TİP’ten. Muratpaşa Belediye Başkan Adayı olan Emine Büyüknohutçu. Finike’de mermer ocaklarına karşı mücadele eden ve cinayete kurban giden Aysin- Ali Ulvi Büyüknohutçu çiftinin kızı. Ne oldu biliyor musunuz? O da TİP’ten istifa ettiğini açıkladı.

Sevgili dostlar yazdıklarımı bir nefeste okuyun diyemiyorum. Nedeni ise ben bile yazarken yoruldum. Eksiği var fazlası yok. Bu PERVANELER (Fırıldaklar) olduğu müddetçe rüzgar nereden eserse essin RÜZGAR GÜLLERİ asla durmayacak, yön değiştirmekte hız kesmeyecektir.

Ne diyelim, “Pruvaları Neta, rüzgarları kolayına, ufukları ve bahtları açık olsun.” Cumanızda mübarek olsun.