NARENCİYE VE NAR AĞAÇLARINI AVCI BÖCEK KORUYACAK

Döşemealtı ve Konyaaltı’nda 36 üreticiye bin dekar alan için tarımsal biyolojik mücadelede kullanılan avcı ve parazitoit böcek dağıtıldı.

Tarımsal üretimde kimyasal ilaçlar yerine insan ve çevre sağlığını korumak için biyolojik mücadele metotları üreticilerle buluşmaya devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından turunçgil, nar ve Trabzon hurmasında ciddi kayıplara neden olan unlu bit zararlısıyla mücadele için Döşemealtı ve Konyaaltı ilçelerinde çiftçilere faydalı böcek dağıtımı yapıldı. Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na bağlı teknik ekip tarafından yapılan faydalı böcek salımı ile hem verim kaybı önlenecek hem de daha doğal ürünler elde edilmiş olacak. Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından üretilen faydalı böcekler ile kimyasal ilaç kullanımının azaltılması, pestisit kalıntısının önüne geçilmesi ve ihracatta yaşanan kalıntı sorununa çözüm üretilmesi hedefleniyor.

NAR VE NARENCİYE BAHÇESİNE SALINDI

Döşemealtı ilçesinde bağlı Çığlık, Konyaaltı ilçesinde bağlı Zümrüt ve Akdamlar mahallelerindeki 36 üreticiye bin dekar alan için 400 bin predatör avcı böcek ile 800 bin parazitoit böcek dağıtıldı. Büyükşehir Belediyesi Ziraat Mühendisi Hatice Parlak tarafından üreticilere önce biyolojik mücadeleyle ilgili bilgilendirme yapıldı ardından da nar ve narenciye bahçelerinde faydalı böcek salınımı gerçekleştirildi.

İHA