NAMAZ

Namazı dosdoğru kılın, zekatı verin ve rüku edenlerle birlikte rüku edin. (Bakara Suresi, Ayet 43)

***

Namaz müminin miracı, kalbin huzuru, evin bereketi, hayatın düzeni, kabrin ışığı, mahşerin dehşetini ve hararetini azaltan sırat köprüsünü süratle geçip cennete kavuşmamıza sebeptir inşallah.

***

Nasıl kilisenin çanı, cami minaresinin ezanı olduğu gibi namaz da müminle gayrimüslim arasındaki farktır. İslam sarayına Kelime-i Tevhîd ve Kelime-i Şahadet anahtarı ile girilir. Namazla huzur bulunur.

***

Bundan 50 sene evvel bir delikanlı askere giderken konu komşu uğurlamaya gelir, imkanı olanlar cebine para koyardı. Eğer kızlardan cebine mendil koyan olursa bu bir ince mesajdı. Şayet benimle evlenmek istersen ben seni seviyorum demekti o mendil.

***

Delikanlının da böyle bir niyeti varsa yakınlarına hatırlatırdı, bu kızı alalım diye. Bazı gençler bu mendili kullanır eskitirdi. Bazıları da o kız nasip olsa da olmasa da ömür boyu hatıra olarak o mendili saklardı.

***

Şimdi beraber düşünelim; sevgi ile ikram edildiği için bir bez parçası ömür boyu saklanıyor da Sevgili Peygamber Efendimizin semadan bizzat Rabbimizden aracısız olarak getirdiği bu emaneti niçin koruyamıyoruz.

***

Kıldığımız takdirde Rabbimizin rızasına nail olmamıza ve cennetine girmemize vesile olacak olan bir ibadeti yerine getiremiyoruz. Namaz her Müslümanın kırmızı çizgisidir. 60 yaşından sonra kılarım, daha erken gibi mazeretlerle bir yere varamayız.

***

Zekat ve hac gibi bütün ibadetler bize Cebrail Aleyhisselam’ın getirdiği ayetlerle farz kılınmıştır. Fakat namaz 7 kat göklerin ötesinde vasıtasız olarak emredilmiştir. Vasıtasız olarak emredilen tek ibadet namazdır.

***

Namaz şükür mecmuasıdır. Meleklerin bazısı devamlı kıyamda, bazısı rükuda, bazısı da devamlı secdedir. Biz insanoğlu hem kıyam, hem rükuyu hem de secdeyi bir arada yapmaya emir olunmuşuz.

***

Beyler ve hanımlara önemli hatırlatma! Çiftler sıklıkla birbirlerini çok sevdiklerini söylerler. Bu da gayet normaldir, zaten sevmeseler bir arada olamazlar. Yalnız burada ince bir çizgi var.

***

ALLAH’IN MİSAFİRİ

Eşlerden birisi sürekli ibadetlerini yerine getirir diğeri de İslam’ın emirlerini yerine getirmeden başıboş yaşarsa bu çiftten birisi cennete gider Allah’ın misafiri olur, diğerini de artık Allah bilir. Her ikisinin de Allah’a teslim olması lazım ki bu sevgi, saygı ve beraberlik cennete ebedi olsun.