Nalan öğretmenden ‘farkındalık’ hediyesi

Mehmet Kemal Dedeman İlkokulu’nda öğretmenlik yapan Nalan Yavuz, başlattığı iyilik hareketi ile her yıl öğretmenler gününde öğrencileri ve velilerinin desteğiyle engelli bireylere umut oluyor. Nalan öğretmen kendisine hediye edilen tekerlekli sandalyelerle ihtiyaç sahiplerinin hayatına dokunuyor. Bu yıl da geleneği bozmayan Nalan öğretmen 3 sandalyeyi daha sahiplerine ulaştırdı.

Geleceğe ışık tutan, umutla bakmayı sağlayan öğretmenlik mesleğini hakkıyla sürdüren öğretmenlerden biri olan Nalan Yavuz, uzun yıllardır 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde çiçek değil, tekerlekli sandalye yardımı kabul ediyor. Öğrencilerinin, velilerinin ve okul yönetiminin desteğiyle sandalyeleri ihtiyaç sahibi ailelere ve çocuklara ulaştıran Nalan öğretmen bu yıl da geleneği bozmadı. Nalan öğretmen geçirdiği ateşli hastalık sonucunda zihinsel ve bedensel engeli oluşan 14 yaşındaki Harun Yıldız’a tekerlekli sandalye hediye etti.

Hediyesini Kepez İlçe Milli eğitim Müdürü Kenan Yavuz, Mehmet Kemal Dedeman İlkokulu Müdürü Feyzullah Aslan, Müdür yardımcısı Raziye Erol ve İbrahim Ethem Çarkçı ile teslim eden Yavuz, büyük bir mutluluk yaşadı.

ENGELLİLERE VERİLECEK ARMAĞANLARI KABUL EDİYOR

Konuya ilişkin Lider Medya’ya özel açıklamalarda bulunan Mehmet Kemal Dedeman İlkokulu öğretmeni Nalan Yavuz, 27 yıldır öğretmenlik mesleğini sürdürdüğünü söyledi.

Uzun yıllardır 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde özel bir amaç için hediye kabul ettiğini anlatan Yavuz, “Ben öğretmenler gününde özel hediye değil, engelli bireylere verilecek armağanları kabul ediyorum. Farkındalık oluşturmak ve çocuklarımızın hayatına dokunmayı amaçlıyorum. Her an hepimizin bir engelli olduğu bilincini geliştirmek, duyarlılık oluşturmak istiyorum. Çünkü bu bireylerin desteğe ne kadar ihtiyaç duyduğunu biliyorum” dedi.

BUGÜNE KADAR 16, BU YIL 3 SANDALYE YARDIMI YAPILDI

Yavuz, “Bugüne kadar yaklaşık 16 tekerlekli sandalye bağışı yaptık. Bu bağışlarda velilerimiz, okulumuz, öğretmenlerimiz ve ilçe milli eğitim müdürlüğümüz bizlere destek oldu. Öğrencilerim öğretmenler gününde biriktirdikleri harçlıkları ile bu iyilik hareketine katılıyorlar. Bu ailelerimizle de bu yılki iyiliğimiz için buluştuk” ifadelerini kullandı.

Bu yıl 3 tekerlekli sandalye hediye edildiğini ifade eden Yavuz, “Bir sandalye Harun’a, bir sandalye Döşemealtı ilçesinde bir engelli bireye ve biri de bir televizyon kanalında ihtiyaç sahibine verilmek üzere gönderildi” dedi.

“DESTEK OLABİLMEK İÇİN KOŞA KOŞA GELDİK”

Yavuz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Her yıl öğretmenler günü benim için tekerlekli sandalye ve bağış günü. Yıllardır bu şekilde çalışmalar yapıyoruz. Birilerine dokunabilmek bize mutluluk veriyor. Harun ve ailesi ile İbrahim hocamız vasıtasıyla tanıştık. Çocuklara destek olabilmek için hemen koşa koşa geldik. Sandalye ve ihtiyaçları için çeşitli yardımlarda bulunduk” şeklinde konuştu.

Çocukların ihtiyaç duyduğu rehabilitasyon ve evde eğitim için de çalışmaların başlayacağını aktaran Yavuz, “Kepez İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile rehabilitasyon ve evde eğitim için de görüşmelerimizi yaptık. Ziyaretimizde aile ile bu konuları bizzat görüştük” ifadelerini kullandı.

14 yaşındaki engelli Harun’un babası İbrahim Yıldız ise “Her şeyimizi kendi gayretimiz ile sağlıyoruz. Bize tekerlekli sandalye hediye edildiği için çok mutlu olduk. Bu hediyeye katkısı olan herkese çok teşekkür ediyorum. Her birinden Allah razı olsun. Bizi çok duygulandırdılar” dedi.