MÜZİSYENLERE YÖNELİK ÇALIŞTAY

TSMB İcracı Sanatçılar ve Müzisyenler Meslek Birliği Antalya’da müzisyen ve işletmecilere yönelik “Antalya Bilgilendirme Çalıştayı” düzenlendi.

Selma KUNAR, Fatma ARSLAN

Antalya’da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sürecinde kısıtlamalar nedeniyle zorlu günler geçiren müzisyenlere yönelik TSMB İcracı Sanatçılar ve Müzisyenler Meslek Birliği “Antalya Bilgilendirme Çalıştayı” gerçekleştirdi. Çalıştayın açılışında konuşan İcracı Sanatçılar ve Müzisyenler Meslek Birliği Başkanı Mustafa Demir, müzisyenlerin mesleki olarak yaklaşık 50 yıldır çeşitli sorunlarla mücadele ettiğini belirtti.

“MÜZİSYENLER BİR ÇATI ALTINDA BİRLİK OLMALI”

Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği (MESAM) Antalya’da MESAM Başkan vekili Göksel Pesenpaten ise MESAM olarak İcracı Sanatçılar ve Müzisyenler Meslek Birliği’ne her zaman destek verildiğini ve vermeye devam edileceğini bildirdi. Müzisyenlerin meslek hayatını daha kaliteli sürdürebilmesi için meslek birliği çatısı altında olması gerektiğine değinen Pesenpaten , “Meslek birliği müzisyenlerin haklarını bilmesinde, mağduriyet yaşamamasında ve haklarını kullanabilmesinde çok önemli bir yere sahiptir. Bireysel çabaya göre meslek birliği ile haklarımızı aramamız, isteklerimizi dile getirmemiz çok daha kolay. Bir arada olmamız ve birlikte ses çıkarmamız çok önemli” şeklinde konuştu.

“MÜZİSYENLER MESLEĞE KÜSTÜ”

Pesenpaten, birçok müzisyenin zorlu şartlar nedeniyle mesleğe küstüğünü ifade ederek, “Sayısız üreticimiz uzun süredir mesleğini icra etmiyor, çünkü emeklerinin karşılığını yıllarca alamadılar. Biz onları da yeniden kazanmaya çalışıyoruz.  Sizler de birlik ve beraberlik içerisinde olun ve çığ gibi büyüyün, meslek birliğinizle haklarınızı söke söke alın”  şeklinde konuştu.

Müzisyenlerin özlük hakları, lisanslanma, telif hakkı ve işletme sorunlarının çözümüne yönelik başlıkların ön plana çıktığı çalıştayda meslek birliği temsilcileri müzisyen ve işletmecilerin sorun ve şikayetlerini dinleyerek, bilgilendirmelerde bulundu.