MÜZEDE MÜZİKLİ BİR AKŞAM

Antalya Devlet Opera ve Balesi (Antalya DOB), müzikseverleri müze bahçesinde bir araya getirdi, Emel Öziş-Umut Özbek ikilisinin dinletisiyle neşeli, keyifli anlar yaşandı.

Antalya Müzesi'nin bahçesindeki amfitiyatro da akşam gerçekleşen dinletiye yerli ve yabancı piyano severlerin ilgisi yoğun oldu. Dinleti, pandemi kurallarına uygun oturma düzeninde izlenirken, Antalya DOB sanatçıları mezzo soprano Emel Öziş ile piyanist-bariton Umut Özbek sahne aldı. Perdeye yansıtılan görsel efektlerle de desteklenen dinletide, tekerlekli sandalye üzerinde piyanosunun başına geçen, Rusya ve Avrupa ülkelerinde konserler veren, besteleriyle de ünlenen piyanist-bariton Umut Özbek, birçok opera eserinde rolü bulunan mezzo soprano Emel Öziş'in opera dilinde yorumladığı dünya şarkılarına eşlik etti.

Emel Öziş- Umut Özbek ikilisi, dünyaca ünlü bestecilerin piyano için yazdıkları 'Sorry Seems To Be', 'My Way', Song Of The Blach Lızard', 'Quısas Quısas', 'Tonıght' adlı eserlerini seslendirdi. İkili, Türkçe 'Hayata Rair', 'Huş', 'Fikrimin İnce Gülü', 'Pervane', 'Mazi kalbimde Bir Yaradır' adlı eserleri de müzik severlerle paylaştı.

Müze piyano ve opera şarkılarıyla yankılanırken Emel Öziş- Umut Özbek ikilisi ayakta alkışlandı.

DHA