MUTLULUK İÇİMİZDE

İbadetsiz bir hayatın manası olmaz. Abdest ve gusülle vücut tertemiz olur. İyi niyetlerle ve yapılan sâlih amellerle kalp tertemiz olur. Nefsini kötülüklerden koruyan neslini de korur. Atalarımız ‘bir ağacın kökü ne ise filizi de odur’ demişler.

***

Tabii ki bazen kara koyunun ak kuzusu, bazen de ak koyunun kara kuzusu olur. İstisnalar kaideyi bozmaz. Yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’de de ‘ölüden diri, diriden ölü olur’ diye işaret vardır.

***

Tembelliği alışkanlık haline getirirsek küflü demir gibi çürürüz. Haddinden fazla çalışırsak sürekli kütük çeken kamyon gibi vücudumuz iflas eder. İmkanlarımız, sıhhatimiz ve aklımızın erdiği kadar çalışırsak mutlu oluruz ve huzur buluruz.

***

En güzel surette yaratılan insanoğlu en güzel şekilde yaşamazsa en kötü hallere düşer. Örneğin kumar bataklığına düşerse önce servetini sonra evini bağını en son ailesini ve itibarını kaybeder. Şahsiyet zaten sıfırdır.

***

Zinaya bulaşırsa ve de duyulursa toplum içine çıkamaz hale düşer. Gerçi yıllardır televizyon sayesinde onu da normalleştiriyorlar. Meleklerin bedduasına uğrayıp nesli de bozuk olur. Allah (cc) korusun ahireti de perişan olur.

***

İki sınıf insanın yüzü kızartıcı hali vahimdir; zina edenlerin ve hırsızlık yapanların. Zina edenleri ailesini bırakın, kardeşleri bile evine sokmak istemez. Eskiden şahsiyetini kaybetmiş insanlara ‘sapı silik’ derlerdi.

***

İçki alemine düşerse, sınırsız içip abuk sabuk konuşursa toplumda alay konusu olur. Ne konuştuğunu bilmez, sözün nereye gittiğini bilmez. Ailesi de mutsuz olur, çocuklar babadan utanır. İstenmeyen insan olur.

***

Bu hayatta hiçbir kimsenin başarısını kıskanma, tebrik et. Çünkü başarı bir anda olabilen bir şey değildir, süreklilik ister. Sabır ister, emek ister, değer ister, gayret ister. Başarı hem alın teri, hem beden teri ister.

***

Günümüzde erkek çok dikkatli olmalıdır. Eşini diğer erkeklerden kıskanmalı, ona ilgi göstermeli ve onu koruduğunu hissettirmelidir. Bunu derken paranoyak bir kıskançlıktan bahsetmiyorum, tam ayarında olmalı.

***

Eşine değerli olduğunu hem beraberken hem de başkalarının yanında hissettirmelidir erkek. Namus süt gibidir, leke kaldırmaz. Eşine iyi bakmalıdır ki o da sana iyi baksın. Sonuçta hayat arkadaşın.

***

Televizyonlardaki programlarda akla hayale gelmeyecek neler yaşandığını maalesef hepimiz izliyoruz. İzlemenin bile insanın psikolojisini bozacak hikayeler yaşanıyor hem de her gün.

***

Erkek namazını hiç terk etmemeli ve hanımı da namazına dikkat etmelidir. ‘Evlendik, mutluyuz’ cümlesi ile iş bitmez, İslam’ı yaşamadan mutlu olunmaz. Çünkü leblebi ile karın doymaz.

***

SON SÖZ

Allah’ın emirlerini tutarsak, yasaklarından kaçarsak mutluluk kabre kadar değil cennete kadar olur. ‘Eşimi seviyorum’ diyorsanız işi garantiye alın, ibadetleri aksatmayın. Cenabıhak’tan imanlı gitmeyi ve cennete girmeyi iste!