MÜSLÜMAN ŞUURLU OLMALI

Bugün çektiğimiz sıkıntıların yüzde sekseninin sebebi şuursuz ve plansız çalışmaktan kaynaklanmaktadır.

Örneğin televizyon seyrediyoruz. İslam’ın kudretli sesi Ezan-ı Muhammedî okunmaya başladığı zaman, televizyonu hemen kapatmalıyız.  Çünkü ezan biz insanlara Rabbimizin umumî davetidir.

Eğer dikkat edersek yüce Rabbimizin ismi 4 kez okunuyor (Allahü Ekber lafzı). Aslında irkilmek, kendine gelmek, bir iş yapıyorsak da ezan süresince onu terk etmek lazım.

Sayın Okuyucu,

Görevini tam yapan kardeşlerime hayranım. Rabbim belki onların yüzü suyu hürmetine bizleri de affeder. Fakat Rabbimize karşı görevini ihmal edenler, ben daha gencim, daha erken gibi kendini kandıran kardeşlerime derim ki “Rabbim bize öyle değer vermiş ki, kıymetini bilmek lazım. İsteseydi bizi bir kedi olarak yaratabilirdi, fare yiyor olabilirdik. Yılan yaratıp yerde süründürebilirdi.

Oysa bizi en güzel şekilde yaratıp akıl, fikir, duygu gibi sıfatlarla donatıp Kur’an-ı Kerim’deki Elif gibi başı dik yaratmış. Akıl vermiş, iyiyi kötüyü ayırsın diye. Öyle bir göz vermiş ki karşısındaki insanın gönlünü okuyor. Konuşunca düşüncelerini tahmin ediyor. On parmağında yirmi hüneri olan yeryüzünün sultanı yaratmış”.

Sevgili Peygamber efendimiz (sav) buyuruyor ki “Nefsini bilen Rabbini bilir.” O zaman aklımızı kullanalım, kendimize gelelim. Rabbimizin isteklerini yerine getirelim. Diğer insanlarla hem iyi geçinelim hem de ihtiyacı olanlara karşılıksız yardımcı olalım. İnşallah o zaman korktuğumuzdan emin olup umduğumuza kavuşalım. Yani cehennemden kurtulup cennete kavuşalım.

Rabbim cümlemizi Rabbini seven, Peygamber efendimize  (sav) muhabbet eden, tüm inananlara dua eden samimi Müslümanlardan eylesin (amin).   

AŞK İLE YAPILAN İŞ

Boş bir şişeye gaz yağı veya benzin doldurup boşaltsak hatta yıkasak bile kokusu şişeden çıkmaz. İbadetlerimizi de samimi bir şekilde yaparsak Ramazan ayından sonra da bırakmak istemeyiz. Örnek, 19. Yüzyılın efsane lideri Şeyh Şamil hazretleri Ruslarla savaşırken ağır yaralanır. Karnından giren kılıç belinden çıkar. Şifalı bitkilerden iyi anlayan kayınpederi onu bakıma alır. 25 gün sonra Şeyh Şamil hazretleri uyandığı zaman annesinin dizi üzerindedir. İlk sözü “Anne ikindi namazı geçti mi?” olur. Evet işte samimiyet budur. Mübarek Ramazanda ibadetleri samimiyet ile yapanlar bayramdan sonra da devam ederler.