MÜSLÜMAN NE YAPMALI?

Sevgili gençler canlıların bir kısmı evini kendisi yapar, serçeler ve kırlangıçlar gibi. Gençler elinize geçen parayı iyi değerlendirin. ‘Önce evle evlenin, sonra eşle evlenin’ daha huzurlu olursunuz. ‘Vay annem babam bana ev alacak, vay arsalarımızdan bana yer düşecek’ diye tembelce düşünmeyin. Yoksa işler ters gidip evsiz kalınca ‘vay be bir kuş kadar bile olamadım’ diye hayıflanırsınız.

***

Rabbimiz tarafından en güzel surette yaratılan insanoğlunun düşüncelerinin İslami açıdan olması, günahlardan kaçar gibi uzaklaşması, fazilet yarışında bulunması, ibadetleri en güzel şekilde yapması icap etmez mi? O zaman imanlı, ahlaklı, şuurlu, ibadetli yaşayın. Yoksa nefisle şeytan iş birliği yaparsa akıbet cidden korkunç olur.

***

Müslümana ne yakışır? Namaz kılmak her Müslümana yakışır. Sadaka vermek, kötülük yapana iyilik yapmak, bir hafız-ı kelam yetiştirmek yakışır. Müslümana neler yakışmaz. Başta ağızda kötü söz. Gözleri ile harama bakmak. Kulakları ile başkalarının konuşmasını dinlemek ve yaymak. Zinaya tenezzül etmek. Ömrünü kumar oynayarak harcamak. Allah korusun sarhoş olarak ölmek. 

***

Bazı kadınlar incecik beyaz naylonlar örtünmüş fakat vücudunu gösteriyor. Bazı kadınlar pantolon giyip üstüne bir şey giymeyip, vücut coğrafyasını vücut hatlarını gösterdiği için ahirette Rabbimizin ateş banyosu yaptırmasından korkmak lazım.

***

Yusuf İslam Avrupa’yı Müslüman yapmak için okullar açarak, konferanslar vererek ‘Allah rızası için’ harekete geçmiş. Bizim ülkemizdeki bazı işletmeciler, bir adama günde otuz bardak çay satmak için kahvede masanın üzerine papazın resmini koymuş.

***

Zaman dediğimiz ömür sermayesi çok kısıtlı, değerini bilmek lazım. Kendisine faydası olmayan şeylerle meşgul olan ahmaktır. Hem kendisine faydası olmayan şeylerle meşgul olur, hem de ilerde kendisini felakete sürükleyecek şeylere -haramlara- dalar.

***

Veresiye verenin hali ile peşin verenin keyfini anlatmak için meşhur iki resim vardır. Hepimizce malum, malını veresiye verenin perişan bir hali vardır. Diğeri peşin vermiş keyfi yerinde fakat etli sütlü yemekleri çok yemiş, göbeği burnunda. Boynu kile gibi, yaşlı ve kalın kavak ağacı gibi olmuş fakat içi boş, keyfi hoş.

***

Kişi zeki olmazsa iş başaramaz (2222). İnsanların aşağısı hayasız insanlardır. Hayasızın dili doğru söz söylemez (2203). Yusuf Has Hacib