MÜSLÜMAN’LAR UYANIK OLMALI!

Delikanlı kardeşim! Dağda, ormanlarda yangın olunca herkes koşup söndürür fakat senin kalbine aşk ateşi düşünce kimse sana para yardımı yapıp yangınını söndürmez. O zaman sana düşen görev vakitlerini ve paralarını boşa harcama. Düğün hazırlığını tamamla düğününü yap, ateşini kendin söndür.

***

Başkası yardım etmese bile Allah’ın verdiği kafa, göz, kol, bacak sermayesi sana yeter. Rabbimizin emirlerinin birini iki etmeden yapmak, kul olduğumuzu ispat etmektir. Sabah erken kalkıp abdestini al, yönel rabbine. Besmeleyi çekip kahvaltını yap, besinler dağılsın bedenine. Ciddiyetinle sarıl işine, çalış. Şerefini koru, el açma kimseye. Hayırlı her işte yanında ol can yoldaşının, eşinin.

***

Genç kardeşim dikkatli ol! Adamın biri otuz senede yazılan kitabın özünü dört dakikada anlamış, fakat kırk yıllık arkadaşının kötü niyetini anlayamadığı için onun tuzağına düşmüş ve aile düzeni bozulmuş. Bu hayatta arkadaş seçimi çok önemlidir. Kiminle oturup kalktığına çok dikkat et.

***

Zayıf tarafımız, sinsice hareket edip bize zarar veren arkadaşımıza kızarız. Her hatamızı açıkça yüzümüze söyleyen arkadaşımıza da kızarız. Peki nasıl bir arkadaş arıyoruz. Turşu gibi uyuşuk, hiçbir olumsuzluğu konuşmayanı mı? Her yaptığımızı doğruymuş gibi onaylayanı mı istiyoruz etrafımızda?

***

Ey insan! İbadetin kapısını gaflet demiriyle sürgüleyenler. Günahları hiç çekinmeden işleyenler. Yarın ahirette Allah korusun cehenneme sürgün edilince yapılan hataların karşılığını alırlar. Orada belki ebediyen, belki belirli bir zaman içinde kalmalarından korkulur.

***

Şu garip dünyadan pek çok insan geldi geçti, bunlardan bir kısmı İslamiyet’i seçti. Bu Müslümanlardan da ancak rabbine teslim olanlar, ibadetlerini aksatmayanlar, başkalarına yardımda güneş gibi cömert olup rabbimizin rızasını kazananlar Cennet’e uçtu.

***

Adamın biri demiş ki ‘şu köyden çıkıp başka bir yere gidemedim, şu köyde çakılı kaldım’. Peki, başka bir köye gitsen ne yapacaktın? Esas çakılıp kalanlar kim biliyor musun? Günlük gıybet yapıp dünyayı kirletenler. Günlük alkol alıp vücudunu zehirleyenler. Günlük kumar oynayıp masada çakılı kalan ve camiye gitmeyen gafil Müslümanlardır.

***

Başkalarının silahını, aracını müsaade isteyerek rahatlıkla kullanabilirsin. Ancak başkalarının acı tecrübelerinden, parlak fikirlerinden istifade edersen toplumda farklı işler yaparsın. 

SON SÖZ

Okuyan kafa düşünür, boş kafa öter çok konuşur. Boş tencere kaynamaz, boş gezen para kazanıp hayatta başarılı olamaz.