MURATPAŞA’YA RUHSAT ELEŞTİRİSİ

AK Parti Muratpaşa İlçe Başkanı Osman Ülker, Lider TV’de yayınlanan Dobra Dobra programında çarpıcı açıklamalar yaptı. Muratpaşa Belediyesi’nin hayata geçirdiği uygulamaların, genel olarak tek bir tarafa hitap ettiğini ileri süren Başkan Ülker, “Bir iş yerine 5-6 tane farklı farklı ruhsat veriliyor” dedi.

Lider TV’de Ahmet Demir’in sunduğu Dobra Dobra programına konuk olan AK Parti Muratpaşa İlçe Başkanı Osman Ülker, Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Muratpaşa Belediyesi’nin yaptığı haksızlıklara önemli açıklamalarda bulunarak çözümleri dile getirdi. Ülker, CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahin’in “PCR testi pozitif çıkan iki öğrenci, kaldıkları yurda giremeyince sokakta kaldı. Öğrenciler anlaşmalı bir otele yönlendirildi. Otel, iki öğrenciden 7 bin lira istedi” iddiasına da cevap verdi.

YALAN VE İFTİRA ATIYORLAR

Başkan Ülker, “Devletin böyle bir ücret talebi yoktur. Devletin öğrencilerden ya da herhangi bir kişiden bu zamana kadar maddi bir talebi olmadı. Açıklamayı yapan beyefendi çocuklarla bir kere bile telefonda konuşmamış. Ben iki öğrencimizle de telefonda konuştum, devletin her zaman yanlarında olduğunu belirttim. Bu açıklamaları yapan CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahin’in daha önceki açıklamalarında da bu şekilde araştırmadan, bilgi sahibi olmadan, saygısızca yalan ve iftira atabiliyor. Siyasette ben bir ahlakın olması gerektiğine inanıyorum” diye konuştu.

KIRCAMİ SAMİMİYETSİZLİĞİ

Yıllardır çözülemeyen Kırcami İmar Planı sorununa değinen Başkan Ülker, “Son çıkan kararda Toprak Koruma Kurulu’nun aldığı ‘Burası tarıma elverişli değildir’ kararı onandı. Burada hem Muratpaşa’da hem Büyükşehir Belediyesi’nde plan yapma yetkisi CHP’nin Belediye Başkanları’ndadır. Onların biraz daha emek harcaması gerekiyor. Belediye’nin ben burada konuyla alakalı duruşunu hiç samimi bulmuyorum” diye konuştu.

İŞ YERLERİNE RUHSAT KIYAĞI

Muratpaşa Belediyesi’nin yaptığı uygulamalar genelde tek bir tarafa hitap ettiğini ve herkesi kucaklayıcı bir belediye anlayışı olmadığını söyleyen Başkan Ülker, “Bir işyerine 5 ila 6 tane farklı farklı ruhsat veriliyor. Çay bahçesi, restaurant, meyhane, kafe gibi farklı isimler veriliyor. Emniyet yetkilileri denetlemeye gidince farklı farklı ruhsatlar çıkıyor. En azından ana iştigal konusunu belirtmeliler” dedi.

ZABITALAR BİLE ŞİKAYETÇİ

Bu konuyla alakalı belediyeye yazılı önerge verildiğini anlatan Başkan Ülker, “Bize herhangi bir cevap gelmedi. Muratpaşa Belediyesi’nden bununla alakalı herhangi bir yalanlama da gelmedi. Zabıtalar da bu durumdan şikayetçi. Her tarafta o kadar çok usulsüz ruhsat verilmiş ki, hangisini zabıtalar denetleyebilecek? Denetim noktasında belediyenin hiçbir işlevi kalmadı. Muratpaşa Belediyesi ekibini kontrol edemiyor” dedi.