MURATPAŞA’NIN “POLİS KATİLİ”

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal'ın, CHP seçmeni yoğunluklu ilçede kazandığı seçim sonrası hizmetleri yerine skandallarıyla gündeme gelmesi, CHP seçmenini de iyice rahatsız etmeye başladı. Oysaki CHP seçmeni son yaşanan taciz, tecavüz ve cinsel istismar konularının gündeme gelmesine kadar vurdumduymaz bir pozisyonda CHP'li yöneticileri korumacı olarak yerlerini koruyorlardı.

Uysal'ın eski hükümlü birini işe almasına yönelik Halk TV'de yapmaya çalıştığı konuşma veya açıklama içler acısıydı... Uysal, eski hükümlünün işe alınmasını basit bir prosedür ve yasalar çerçevesinde gerçekleştiğini belirtiyor.

Uysal'ın atadığı mahkûm basit bir toplumsal olaydan dolayı cezaevine girmiş bir kader mahkûmu değil, “polis katili’’ polisi şehit etmiş birisi. Ayrıca katlettikleri insanların zerre suçu yok, bir an için bu insanların yerine koyun kendinizi bu insanların aileleri bu seri katilin Muratpaşa Belediyesi’nde paşalar gibi kamu görevi yapmasına ne der sizce?

Hukukçu kimliğiyle bu işi bir yasa çerçevesine indirgemeye çalışan Uysal, olayın henüz sosyolojik bölümünün analizini bile yapmamış. Hâlâ kendisine komplo kurulduğunu filan söylemeye çalışıyor. Sosyal medya şakşakçıları ise, sanki bu olay basit bir siyasi yaftalama gibi savunmaya geçiyorlar.

Adam seri katil; 6 ocak söndürmüş. Üstelik bu insanları öldürürken insanlık dışı işkenceler yapmış. Bana kimse maval okumasın, böyle birini AK Partili belediye alsaydı, çalıştırsaydı hepiniz ne tepkiler verirdiniz.

Şimdi bu suskunluk 'benim suçlumsa korumalıyım' iç güdüsünden kaynaklanıyor. Vicdanı körelmiş toplulukları yönetmede mahir olan Ümit Uysal, bu kez baltayı taşa vurdu. Halk TV’ye çıktı, bize bu kişiyi Mülki idare Amiri gönderdi. Yani “Valilik gönderdi” diyerek, bir de bülten paylaştı.

Ayrıca Uysal'ın abone yaptığı yandaş basının bu konuyla ilgili tek kelime yazamaması düşündürücüdür. Dünyanın her yerinde haber niteliği taşıyan bu durumu ulusal medya yazmasa neredeyse Antalyalıların haberi olmayacak... Allah’tan devlet mekanizması işliyor da, Antalya Valiliği, İçişleri Bakanlığı bu konuyu takibe aldı da gerekli soruşturma ve inceleme yapılacak.

Kalın sağlıcakla...