MURATPAŞA’NIN İLK KADIN TAKSİ ŞOFÖRÜ

Antalya’da sayıları her geçen gün artan kadın taksi şoförlerine bir yenisi daha eklendi. Üniversiteden mezun olduktan sonra iş bulmakta zorlanan 24 yaşındaki Dilara Kalay, baba mesleğini devraldı. Kalay, Muratpaşa ilçesinin ilk kadın taksi şoförü oldu.

Fatma ARSLAN, İrem GÜNEYBAZ

24 yaşında ve Maltepe Üniversitesi Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yönetimi mezunu olan Dilara Kalay, okulundan mezun olup evine döndükten sonra taksicilik yapmaya başladı. Taksiciliğe babasına özenerek başladığını söyleyen Kalay, işini severek yaptığını açıkladı. Muratpaşa ilçesinin ilk kadın taksi şoförü olan Kalaycı, iş arkadaşlarının ve müşterilerin kendisini desteklediğini belirtti.

“BABAMDAN DEVRALDIM”

Taksiciliğe babasına özenerek başladığını dile getiren taksi şoförü Kalay, “Üniversiteyi İstanbul’da okudum ve ailemin yanına döndüğümde baya iş aradım. Bu süre zarfında da taksicilik yapmaya karar verdim. Taksicilik sektörüne başlayalı henüz bir ay oldu. Başta ailem biraz tedirgindi. Onları ikna etmek için baya uğraştım. Babama hep özeniyordum, bu mesleği babamdan devraldım. Çünkü ben kadınların her yerde olması gerektiğini düşünen birisiyim. Küçükken erkeklerle futbol da oynardım. Asla, ‘Sen kadınsın, kız çocuğusun yapamazsın’ söylemini kabul etmemiştim” ifadelerini kullandı.

TÜM MESLEKLERDE OLMALI

Kadınların tüm mesleklerde var olmasını istediğini söyleyen Kalay, “Bir kız evlat olarak babama destek oluyor olmak çok onur edici bir şey. Şu an taksiciliği çok severek yapıyorum. Çok memnunum. Kadınların, bu şekilde fiziksel olarak yeterli oldukları tüm mesleklerde olması gerektiğini düşünüyorum. Herkese bunu aşılamaya çalışıyorum, herkesin cesaretlenmesini istiyorum. Birde kendi kozmetik firmam var, aynı zamanda onunla da ilgileniyorum. Hem taksicilik, hem de kozmetik sektöründe ilerliyorum” diye konuştu.

YOLCU SEÇİYOR

Dilara Kalay, taksiciliğin riskli bir meslek olduğu için yolcu seçmek durumunda kaldığını bildirerek, “Taksicilik, riskli bir meslek bu yüzden önlemler almak gerekiyor. Kadın olduğum için ne yazık ki biraz yolcu seçmek durumunda kalıyorum. Ama keşke böyle bir şey yapmak durumunda kalmasam” dedi.

İŞ ARKADAŞLARI MEMNUN

Taksi duraklarına Dilara Kalay ile birlikte renk geldiğini bildiren diğer taksi şoförleri, çok mutlu olduklarını açıkladı. Durakta kadın taksi şoförü olmasından memnun olduklarını belirten Kalay’ın iş arkadaşları, iş yerinde bir düzen olduğunu ve müşterilerinde bu durumdan oldukça mutlu olduğunu dile getirdi.