Muratpaşa’dan Bambus açıklaması

Muratpaşa ilçesinde bulunan Bambus Plajı ile ilgili yargı süreci devam ederken Antalya 4. İdare Mahkemesi, CHP’li Muratpaşa Belediyesi’nin daha önce plaj ihalesine alan şirkete yönelik yaptığı tahliye işlemi için yürütmeyi durdurma kararı aldı. Belediye tarafından yapılan açıklamada ise “İşlemin dayanağı olan bilgi ve belgeler ışığında söz konusu yürütmeyi durdurma kararının kaldırılacağı kanaatindeyiz” denildi.

Muratpaşa Belediyesi tarafından Demircikara Mahallesi 13198 ada 1 parsel ile 5558 ada 4 ve 5 parselerde yapılan tahliye işleminin iptali istemiyle ilgili şirket ortaklarının açtığı davada karar çıktı. Antalya 4. İdare Mahkemesi’nin aldığı karara göre Muratpaşa Belediyesi’nin yürüttü tahliye işlemi ile ilgili yürütmeyi durdurma kararı verildi. Mahkemenin karar tebligatında, “Uyuşmazlığın tahliyeye ilişkin olduğu ve niteliği göz önünde bulundurulduğunda, davalı idarenin birinci savunması ve ara karar cevabı alındıktan veya savunma ve ara karar cevap süresi geçtikten sonra yeni bir karar verilmek üzere teminat alınmaksızın yürütülmesinin durdurulmasına, aynı Kanunun 20 ve 27/5. maddesi uyarınca, savunma ve ara kararına cevap verme süresinin (30) gün olarak belirlenmesine, 03/10/2024 tarihinde oybirliğiyle karar verildi” ifadelerine yer verildi.


“KARARIN KALDIRILACAĞI KANAATİNDEYİZ”

Muratpaşa Belediyesi’nden konuyla ilgili Lider Gazete’ye yapılan açıklamada ise “Bambus Plajı’nın da bulunduğu alanda tahliye işlemi, belediyemizin de en büyük hissedarı olduğu semt spor sahasında gerçekleşmiştir. Antalya 4. İdare Mahkemesi’nin kararı ilgili mevzuat çerçevesinde tüm bilgi ve belgelerin toplanması amacıyladır. 30 gün sürelidir. İşlemin dayanağı olan bilgi ve belgeler ışığında söz konusu yürütmeyi durdurma kararının kaldırılacağı kanaatindeyiz” denildi.