MURATPAŞA’DA TURİZM SÖYLEŞİSİ
Türkiye turizminin başkenti Antalya’da Muratpaşa Belediyesi, turizm gelişim projelerinden biri Güney Antalya Turizm Gelişim Projesi’ni 46’ncı yılında, düzenleyeceği söyleşide konuşacak.

Türkiye turizminin başkenti Antalya’da Muratpaşa Belediyesi, turizm gelişim projelerinden biri Güney Antalya Turizm Gelişim Projesi’ni 46’ncı yılında, düzenleyeceği söyleşide konuşacak.
1991’de toplanan Dünya Turizm Örgütü kongresinde dünyanın en başarılı 6 bütünleşik turizm gelişim projesinden biri seçilen Güney Antalya Turizm Gelişim Projesi’nin çalışmaları da 70’lerde başladı. Antalya Limanı’ndan Gelidonya Burnu’na uzanan 80 kilometrelik kıyı bandını kapsayan proje, planlama, programlama, finansman ve uygulama süreçleriyle bir bütün olarak ortaya çıktı. 1970’li yılların ikinci yarısında, Dünya Bankası’nın 25 milyon dolar kredi sağladığı projeyle Türkiye’ye önemli miktarda döviz girdisi sağlanması amaçlandı.
PLANLI KALKINMA MODELİ
Dünyanın sayılı turizm destinasyonları arasında yer alan ve Türkiye’nin turizm başkenti unvanını taşıyan Antalya’da planlı kalkınma modeliyle oluşturulan proje, 46’ncı yılında Muratpaşa Belediyesi’nin düzenleyeceği söyleşide konuşulacak. 23 Şubat Çarşamba, saat 19.00’da Türkan Şoray Kültür Merkezi’nde düzenlenecek söyleşide dönemin yetkilileri Türkiye’nin gerçekleştirdiği bu olayı anlatacak. Söyleşide dönemin Dünya Bankası Başkanı Robert McNamara’yla Antalya’da buluşan ve projenin uygulanmasındaki en etkin isim Eski Turizm ve Tanıtma Bakanı Alev Coşkun, eski Devlet Planlama Teşkilatı müsteşarı Prof. Dr. Bilsay Kuruç, eski Antalya Belediye Başkanı Selahattin Tonguç ve eski TÜROFED Başkanı Osman Ayık konuşmacı olarak yer alacak. Söyleşinin moderatörlüğünü ise Belediye Başkanı Ümit Uysal yapacak.
İHA
Palau bayraklı "Astoria Grande" adlı kruvaziyer, Antalya'nın Alanya ilçesine geldi.
Giderek kutuplaşan bir ortamda diplomasinin rolünü ve temel ilkelerini yeniden tanımlama yolunda diyaloğa ilham vermeyi amaçlayan Antalya Diplomasi Forumu (ADF) kentin turizminin hareketlenmesine de katkı sağlıyor.
Antalya'da hava sıcaklıklarının düşmesiyle Tahtalı Dağı'nın zirvesinde kar yağışı etkili oldu.
Her yıl milyonlarca turistin tatil yaptığı Antalya'da, yerli ve yabancı misafirlerin tertemiz tesislerde konaklaması için hummalı bir çalışma yürütülüyor.
Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılmasının iç turizm pazarını olumlu yönde etkileyeceğini söyleyen Turizmci Recep Yavuz, yerli turistin tercihinin Akdeniz ve Ege olacağını belirterek, “Özellikle Side, Alanya bölgesinden başlayıp daha sonra işte Belek, Kundu bütçeye göre Kemer bölgelerinde yoğunluk olacaktır. Bir de yerli turistin Ege'ye yönelebileceğini düşünüyorum” dedi.
Nevruz, Paskalya, Ramazan Bayramı ve ara tatilin arka arkaya denk gelmesi Antalya'da hem sezon açılışını öne çekti hem de otellerin doluluk oranlarını yükseltti.
Geçtiğimiz günlerde Antalya’da bir otelde erkek sayısı fazla olduğu gerekçesi ile 2 erkek müşterinin rezervasyonunun iptal edilmesi hakkında konuşan Tüketici Konfederasyonu (TÜKONFED) Başkan Vekili İbrahim Güllü, “Maalesef çok kötü bir uygulama. Gerçekten ayrımcılık söz konusu” dedi.
Corendon Turizm Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yıldıray Karaer, 2025 turizm sezonu için umut verici bir tablo çizdi. Karaer, Avrupa’dan gelen rezervasyon rakamlarının bu iyimserliği desteklediğini vurguladı.
Ramazan Bayramı ile birlikte yaz turizm sezonunun başlayacağını söyleyen AKTOB Başkanı Kaan Kaşif Kavaloğlu, “Bu sene eğer savaş biterse gelen Rus turist rakamı 4 milyonun üzerine çıkacak. Sadece en olumsuz söyleyeceğimiz şey Benelüks ülkelerin dediğimiz Belçika ve Hollanda geçen seneye göre biraz durgun gidiyor” dedi.
Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Kaan Kaşif Kavaloğlu, turizmde bu yılın Avrupa pazarı için çok hareketli geçeceğini belirterek, “Alman ve İngiliz pazarı bu yılı artıda tamamlayacak.” dedi.
© Copyright © 2022 Lider Gazete, Sitemizde bulunan yazı, video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz