MURATPAŞA’DA EMEKÇİYE BAKIŞ

Bir belediye düşünün ki ‘’pandemi döneminde’’ çalışan sayısının fazla olduğundan yakınıyor ve kendince İŞKUR üzerinden yarı maaşlı evine gönderiyor.  İşçinin sigorta ve maaş kaybı var ama kimin umurunda?

Kar edecek ya, işçinin emekçinin maaşını devlet ödesin diyor. Yani geçici olarak işten çıkarılıyor. Bu sayının şu anda 50-60 civarında olduğu söyleniyor. İşin korkunç yanı, Muratpaşa Belediyesi’nin, 600 kişiye kısa ödenek verilmesini planlanıyor bilgilerinin gelmesi...

Diğer taraftan, yüksek maaşlarla belediyeye siyasi kadrolar kurulduğu söyleniyor. Yanlış anlamayın. Kendi için, koltuğunu sağlama almak için, kamu menfaati için değil. Muratpaşa Belediyesi ve kendini her yerde Büyük Başkan olarak alkışlattıran sayın Ümit Uysal, 2019 yerel seçiminden bu yana, Büyük Başkan(!) Belediyesinde öyle değişik olaylar oldu ki, ağzımız açık kaldı...  

En son yaşananlara değinelim, Pandemi sürecinde birçok işyeri kapandı.  Hayat, koronadan sonra durma noktasına geldi, halk belediyelerin kapısını çalmaya başladı. Destek ve yardım istedi. Özellikle turizmin başkenti olan Antalya'da bu olaylar biraz daha yükseldi, yerel yönetimlerin görevi ağırlaştı ve önemi hale geldi.  

Gel gör ki; insan, hak, hukuk, emek cümlelerini ağzından düşürmeyen Muratpaşa Belediye Başkanı, kendi deyimiyle bir ilke imza attı. Belediyede en alt kadroda yani yoksul kesimin bulunduğu asgari ücretle çalışan işçilerin bir kısmını, İŞKUR üzerinden kısa çalışma ödeneği ile evine göndermeye başladığını duyduk ki..  

Aklıma o şaşalı konuşmaları geldi "Sevgili komşularım... Sevgili çalışma arkadaşlarım... Emek mücadelesi.. Hak, hukuk vb...’’ Sonra beni bir gülme tuttu...  Ve Çalışanlar aklıma gelince, Sonra bir hüzün, içinde yeni doğum yapmış olan var, iki tane üç tane çocuğu olan var, engeli çocuğu olan var, evlilik hazırlıkları yapan gençler var.. Yani halk var!.  

Diyeceksiniz ki, neden sesleri çıkmıyor? Diyeceğimi ki, işten çıkarılma korkusu... Diyeceksiniz ki, neden sendikaları ses çıkarmıyor? Diyeceğim ki zaten sendika kendi adamları. Diyeceksiniz ki vicdan nerede? Diyeceğim ki, çıkarken evde bırakıyorlar.  

Dahası var... Bir taraftan kulağımıza daha vahim olaylar gelmeye başladı. Şirketler üzerinden, birkaç kişiyi siyasi ikbal ve kendi partisindeki grupları kontrol etmek için, yüksek maaşla işe aldığı...  Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu? Bunları, biz Antalyalılara bir kez daha yaşattığı için sayın Ümit Uysal’a teşekkürü bir borç biliriz!

 Belediye Başkanı, ilk önce hizmet verdiği halkını düşünecek ve bu hizmeti götürmesini sağlayan çalışanlarını düşünecek. Cumhurbaşkanlığı genelgesi ile tüm kamu kurumlarında esnek çalışma saatlerine geçilmesine rağmen, yine Muratpaşa'da Belediyesi’nin birçok biriminde uygulanmadığını, Cumhurbaşkanlığı Genelgesi’nin yok sayıldığını da biliyoruz. Şaşırmadık değil mi?

Çalışanlarının fazlalığından yakınacaksan, son 6 yılda neden yüzlerce personel aldın diye sorarlar adama...  Neden bütçeni ayarlamadın diye sorarlar... Emekçinin hakkı, hukuku yine maalesef makam araçlarının ve takım elbiselilerin altında eziliyor... İşte size bir ‘’ Sosyal Belediyecilik’’ örneği!

Yorum sizlerin... Kalın sağlıcakla...