Muratpaşa’da durum vahim

Borçlarla ve icralarla mücadele eden CHP’li Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın defalarca kez ayan beyan itiraf ettiği gayrimenkul satışlarıyla ilgili Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda önemli bir karar alındı. Muratpaşa Belediyesi, elden çıkarılması için 4 taşınmazın Falez A.Ş.’ye devrini oy çokluğuyla meclisten geçirdi.

Muratpaşa Belediyesi Eylül ayı Olağan Meclis Toplantısı, belediyenin hizmet binasında gerçekleşti. Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın Ankara'da CHP’nin 20’nci Olağanüstü Tüzük Kurultayı'na katılması sebebiyle meclisi Başkan Vekili Canan Keleş yönetti. 18 maddenin görüşüldüğü meclisin 6’ncı maddesinde belediye personelinin masrafları ve diğer giderlerin karşılanamaması sebebiyle 4 adet taşınmazın devri karara bağlandı. Meclisin ilk oturumunda oy birliğiyle Plan ve Bütçe Komisyonu'na havale edilen taşınmazların devri, ikinci oturumda oy çokluğuyla kabul edildi.


MURATPAŞA DARBOĞAZDA 

Lider Gazete’nin defalarca kez gündeme getirdiği Muratpaşa Belediyesi’nin borç batağında ve icralık olması sebebiyle Bayındır Mahallesi 13081 ada 3 parselin, Kızıltoprak Mahallesi 69 ada 118 parselin, Şirinyalı Mahallesi 5823 ada 3 parsel ve 12718 ada 1 parselin satışı Falez A.Ş.’ye devri mecliste oylamaya sunuldu. Darboğazda olan Muratpaşa Belediyesi’nin belediye hizmet alanı, Meltem Çarşısı, narenciye alanının yakınında olan okul alanı satışı gibi birçok taşınmazının satışı dikkat çekerken son olarak 4 taşınmaz da elden çıkarılmak üzere şirkete devredildi.

MHP KATILMADI AK PARTİ RET OYU VERDİ

Meclisin ilk oturumunda oy birliğiyle Plan ve Bütçe Komisyonu'na havalesine karar verildi. İkinci oturumda MHP sıralarının boş kaldığı görülürken, tekrar meclis üyelerinin oylamasına sunulan 6'ncı maddeye AK Parti sıraları ret oyu verdi. Söz konusu taşınmazların ekonomik sorunlar nedeniyle Falez A.Ş. devredilme önerisi, CHP sıralarının kabul oyu vermesi sonucunda oy çokluğuyla meclisten geçti. Taşınmazlar ilk olarak belediye iştiraki olan Falez A.Ş.’ye devredilip sonra satışlarının gerçekleşmesi bekleniyor.