Muratpaşa Belediye Başkanı Uysal’dan ‘Özel’ firar

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in perşembe günü (yarın) Antalya ziyaretleri kapsamında, CHP Genel Başkanlığı için adaylığını açıklayan Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın kentte bulunmayacağı öğrenildi. Özgür Özel’le karşılaşmamak için yurt dışındaki programa katıldığı ileri sürülen Uysal’ın, Antalya’ya ayak basması durumunda nasıl bir tepkiyle karşılanacağı merak ediliyor.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 3 Ekim Perşembe günü (yarın) Antalya’ya gelerek bir dizi programa katılacak. Kepez ve Santral Mahalleleri Kentsel Dönüşüm Projesi’nde bugüne kadar hak sahibi konut parselleri etabında 5 bin 73 hak sahibine 6 bin 417 konuttan 4 bin 26’sı teslim edildi. Yarın düzenlenecek törende B-2, C-1 ve C-3 Parselde yapımı tamamlanan 1068 konutun daha anahtarları sahiplerine verilecek ve böylece 2020 yılının temmuz ayından beri hak sahiplerine teslim edilen daire sayısı 5094’e ulaşmış olacak.


GENEL BAŞKANIN PROGRAMI

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenecek anahtar teslim törenine CHP Genel Başkanı Özgür Özel de davet edildi. Bu kapsamda Özel’in anahtar teslim töreninin yanı sıra turizm sektör temsilcileri ile toplantı yapmak üzere Antalya’ya geleceği bilgisi verildi. Öğlen saatlerinde Antalya’da olacak olan Özel saat 13.00’te Antalya Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret edecek. Özel saat 14.00’de Double Tree By Hilton Otel’de turizm sektör temsilcileri ile toplantı gerçekleştirecek. Öte yandan Özel, saat 16.00’da Kepez ve Santral Mahalleleri anahtar teslim törenine katılacak.


ÖZEL’E ELEŞTİRİ YAĞDIRMIŞTI

Bilindiği üzere geçtiğimiz hafta Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, yaptığı açıklama ile CHP Genel Başkanlığı’na adaylığını açıklamıştı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Antalya ziyaretlerinde ikilinin karşılaşıp karşılaşmayacağı merak konusu olurken Özel’in Uysal karşısında tutumu ve tavrı merak konusu olmuştu. Özel’i eleştirerek CHP Genel Başkanlığı’na adaylığını açıklayan Uysal’ın geçtiğimiz pazartesi günü Avrupa Sürdürülebilir Kentler Konferansı’na katılmak üzere Danimarka'nın Aalborg kentine gittiği bu nedenle de Özel’in bu ziyaretinde Antalya'da olmayacağı öğrenildi.


“KAÇAR GİBİ” YURT DIŞINA GİTTİ

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’le karşılaşmamak için yurt dışı programına gittiği tahmin edilen Uysal, ilerleyen süreçte ne gibi bir yol haritası izleyeceğinin sinyallerini şimdiden vermiş oldu. Özel’den “kaçar gibi” yurt dışı programına gitmeyi tercih eden Uysal’a destekçilerinin ne gibi bir cevap vereceği merak konusu olurken, Uysal’ın adaylığıyla birlikte bir grup partili ise CHP’yi kurultaya götürebilmek için imza kampanyası başlatmıştı.