MUKAIRU KARARI VERİLDİ

Antalyaspor'un sezon başında satın alma opsiyonuyla kiraladığı Paul Mukairu için Anderlecht kararını verdi. Belçika ekibinin, 2.5 milyon Euro'luk opsiyonu kullanmayacağı, Nijeryalı futbolcunun ise Kırmızı-Beyazlılara dönmek istemediği öğrenildi.

Sezon başında Antalyaspor'dan satın alma opsiyonuyla Anderlecht'e kiralanan Paul Mukairu için karar verildi. 500 bin Euro kiralama ücreti ve 2.5 milyon Euro satın alma opsiyonuyla kiralanan Nijeryalı futbolcu için olumsuz rapor verildiği belirtildi. Belçika ekibinin, 2.5 milyon Euro'luk bedeli yüksek bularak opsiyonu kullanmayacağı öğrenildi.

GERİ DÖNMEK İSTEMİYOR

Anderlecht formasıyla çıktığı 27 maçta 4 gol ve 4 asistlik performans sergileyen 21 yaşındaki futbolcu, Antalyaspor'a ise geri dönmek istemiyor. Nijeryalı futbolcu, ilk tercih olarak Anderlecht'i belirlerken, aksi durumda ise Avrupa'da başka bir takımda forma giymek istiyor.

TEKLİF YAĞIYOR

Anderlecht'in ilk etapta bonservis bedeli için pazarlık görüşmelerini gündemine koyarken, daha sonra ise yolları ayırma kararı aldı. Son haftalarda gösterdiği performansta düşüş yaşasa da Mukairu için pek çok takımın ilgisi bulunuyor. Son dönemde Milan, Inter ve Leipzig ile adı anılan golcü futbolcuyla daha önce de Werder Bremen, Bayer Leverkusen gibi takımların da ilgisi oldu. Başarılı futbolcuya Hollanda takımlarının da girişimleri söz konusu.

O LİSTEYE GİRDİ

Başarılı futbolcu, Nijerya'nın önde gelen bir haber sitesinde, vatandaşları arasında gelecek vaat eden en iyi 10 futbolcu arasında gösterildi. Önemli isimlerin yer verildiği listede Mukairu için, 2.5 milyon Euro bonservis bedeli olduğuna dikkat çekilirken, "Anderlecht, satın alma opsiyonunu kullanmasa bile genç futbolcu için İtalya ve Fransa başta olmak üzere Avrupa'dan pek çok ciddi teklifler var" ifadelerine yer verildi.