MUKAIRU İÇİN KARAR VERİLDİ

Anderlecht 7 kiralık oyuncunun 4'üyle yolları ayırıyor.

MUKAIRU BELÇİKA'DA KALIYOR

Sezon başında Antalyaspor'dan Anderlecht'e kiralanan Paul Mukairu hakkında karar verildi. Belçika ekibi, kadrosunda bulunan 7 futbolcudan 3'ünün bonservisini almaya sıcak bakarken, bunlardan birisinin de Paul Mukairu olduğu vurgulandı.

Sezon başında 6 futbolcuyu kadrosuna kiralık olarak katan Belçika'nın Anderlecht takımı, gelecek sezon için planlamasını büyük ölçüde tamamladı. Antalyaspor, Salzburg, Sporting Lizbon, Hoffenhim, Manchester City, Chelsea ve Brighton'dan 7 futbolcu kiralayan Belçika temsilcisi, bu isimlerden 3'üyle yola devam etmeyi planlıyor. Anderlecht Sportif Direktörü Peter Verbeke'nin Teknik Direktör Vincent Kompany ile birlikte Antalyaspor'dan satın alma opsiyonuyla kiralanan Paul Mukairu için geçer not verdiği Belçika basınında gündeme geldi. Belçika takımının Mukairu ile birlikte Salzburg'dan gelen Majeed Ashimeru ve Chelsea'den kiralanan Matt Miazga'yı takımda tutmayı planlıyor.

2.5 MİLYON EURO GELECEK

Sezon başı transfer sezonunun son günü olarak kadrolarına katılan Paul Mukairu için Antalyaspor'a 500 bin Euro kiralama ücreti ödeyen Anderlecht, Haziran ayında golcü futbolcuyu resmen kadrosuna katması halinde de 2.5 milyon Euro daha ödeme yapacak. Nijeryalı golcünün sonraki satışından da yüzde 20 pay verilecek.

FORMA SÜRESİ DÜŞTÜ

Bonservisinin alınması için olumlu karar alan Paul Mukairu'nun son haftalarda forma süresini düşümesi de dikkat çekiyor. Bu sezon ligde ve kupada 27 maça çıkan Nijeryalı futbolcu, 4 gol ve 4 asistlik performans sergiledi. Başarılı futbolcu, Anderlecht'in son 4 maçının ise 3'ünde şans bulurken, bu karşılaşmalarda sadece 11 dakika sahada kaldı.