MUKAİRU HAYALİ

Süper Lig'in 2020-2021 sezonu yaz transfer sezonu tamamlanırken, Antalyaspor ideal kadrosuna çok dokunmadan geleceğe atılacak en güzel adımlardan birisini attı.

Kadrosundaki 30 yaş üstü forma şansı bulamayan isimlerin tamamıyla yollar ayrılırken, kadroya deneyimli oyuncuların yanı sıra gelecek adına büyük umutlar taşıyacak futbolcular eklendi.

Her takımda olduğu gibi transferin son gününde bir sürpriz bekleyen taraftara bu haberi vermeyen Kırmızı-Beyazlılar, aksine kadrosundan iki genç oyuncuyla kiralık olarak yolları ayırdı. Forma şansı azalan Harun Alpsoy ile sözleşme 2023 yılına kadar uzatılırken, en çarpıcı imzayı Paul Mukairu ile atıldı.

Sadece 2 sene önce Nijerya'da bulunan bir futbol akademisinde yer alan ve kimsenin haberdar dahi olmadığı Mukairu, bugün çok yüksek beklentilerle Anderlecht'in yolunu tuttu. Kiralama bedeli, 2.5 milyon Euro satın alma opsiyonu ve sonraki satıştan yüzde 20 pay alma konusunda yapılan anlaşma ilk etapta kulağa düşük bir anlaşma gibi gelirken üzerine düşünülünce Antalyaspor'un oldukça karlı bir transfere imza atmış olabileceği hissi geliyor.

Son 7 sezonda futbolcu satışında 230 milyon Euro'nun üzerinde bonservis getirisi sağlayan Anderlecht'in bu başarısı, Antalyaspor'un da beklentilerini elbette ki yükseltti.

Mukairu gibi golcülerin Belçika liginde kendilerini daha kolay gösterilebildiği ve Anderlecht kulübünün oyuncu satma işindeki bu başarısı düşünüldüğünde Mukairu için Antalyaspor'un elde edilebileceği bonservis gelirinin 8-10 milyon Euro arasında olması işten bile değil.

Transfer döneminde Mukairu ile birlikte Nazım Sangare'den de önemli bir gelir elde eden Antalyaspor, kadrosuna kattığı bir birinden yüksek potansiyelli futbolcularla birlikte geleceğe de göz kırptı.