MÜJDELER OLSUN ÇÖZÜM BULUNDU!

Antalya’nın yaz sezonu süresince değişmeyen gündemi KABARIK SU FATURALARI! Sanki herkes hamam işletircesine fatura ödemekle meşgul. Binlerce abonenin canı yandı. Bir adı ‘Çöl sıcakları’ diğer adı ile ‘Eyyam-ı bahur’ olan sıcaklar insanlarla birlikte ceplerini de yaktı. Vatandaşın canı yandı, bas bas bağırdı, lakin duyan kulaklar duymaz oldu.

Türkiye’nin en pahalı suyunu Antalyalılara reva gören CHP’li Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhitin Böcek sonunda sesi duydu. Kurulan ekip kademelendirme incelemesi başlattı. Ancak ne var ki bu ekibin çalışmasının kasım ayında sonuçlanıp ASAT Genel Kurulu’na getirileceği söylendi. Yaz bitecek kış gelecek su tüketimi azacak soruna çözüm bulunacak! Vay anam vay.

Tabi Büyükşehir Belediyesi bu işi ağırdan alınca soruna çözüm bulmak başka bir CHP’li Belediye’ye düştü. Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal devreye girdi. Büyükşehir’e adaylığı konuşulan Uysal, Böcek’e gol atarcasına müthiş bir hamle yaptı. Su tasarrufu sağladığı öne sürülen ve musluklara takılan PERLATÖR dağıtımına girişti.

Uysal, piyasa değeri en düşük 8 lira, en yüksek 150 lira olan ve içinde üç adet bulunan paketi 5.20 kuruşa alınan PERLATÖRLERİ 7 mahallede 300 bin Muratpaşalıya dağıtmaya başladı.

Sosyal medyada duyuru yapan Uysal, “Sevgili komşularım; Önümüzdeki yüzyılın en büyük sorunu su olacak. Bu nedenle hem suyumuzu korumak hem de hane bütçemizde tasarruf sağlamak için sizlere su tasarruf aparatı dağıtıyoruz. Bu aparatla birlikte %50 ye varan tasarruf sağlayabilirsiniz. Dağıtım noktalarımızdan su tasarruf aparatlarınızı alabilirsiniz!” dedi.

‘Tak fişi bitir işi’ misali PERLATÖRLERİ alanlar evlerinin musluklarına takınca yüzde 50 su tasarrufu sağlayacakmış! Su tüketimi azalır mı bilemem ama sonuçta bir çözüm üretilmiş. En azından Büyükşehir Belediyesi gibi, “Ölme eşeğim ölme, yaza yonca bitecek, yonca biter de yersin” mantığını gütmüyor. Kasım ayına kadar ‘Kim öle kim kala’ öyle değil mi?

Ha bu konuda daha önce MHP’li Alanya Belediyesi de bir çalışma yapmış. 22 Mart Dünya Su Günü’nde 5 bin adet PERLATÖR dağıtmış. Yani ‘Geliyor gelmekte olan’ ı erken görmüşler.

Peki “Pu PERLATÖR nedir acaba?” diye hacı Google’da şöyle bir tur yaptım. “Muslukların ucuna takılan ve çıkan suyun hava ile temas etmesini sağlayarak akış yoğunluğunu artıran bir aparat Suyun daha az ama daha yoğun olması ile ıslanma etkisini artırıyor. Yüzde 50’ye varan tasarruf sağlıyor.”

Bakalım bu PERLATÖRLER ile faturalar düşecek mi düşmeyecek mi hep birlikte göreceğiz. Eğer gerçekten yüzde 50 tasarruf sağlarsa Ümit Uysal’ın Büyükşehir hayali gerçek olur. Nasrettin Hoca’nın dediği gibi “Ya tutarsa” misali bu aparatlar tutan Büyükşehir’de yeni bir kademelendirme yaparsa işte o zaman olmayan HALK SU’yu içtik demettir.

Laf bir yana ‘En kötü çözüm çözümsüzlükten iyi’ derlermiş.

AĞZINA BİBER SÜRMELİ!

İki yıl önce Türkiye’nin gündemine ‘Noter Onaylı Aşk Skandalı’ haberi yani Belediye Başkanı Halil Öztürk’ün aşk hayatı ile tanın Elmalı’da garip garip işler olmaya devam ediyor. Özellikle CHP’li Belediye Meclis Üyesi ve Elmalı Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Aydın gündemde öne çıkmaya başladı. Aldığı görevlerden tutunda halka davranışına kadar.

Geçtiğimiz günlerde bir iş için Elmalı ilçesine gittim. Orada bir kahve tanıdığım ile çay içerken biri yanıma yanaştı ve konuşmak istediğini söyledi. Buyur edip derdini dinledim. Adı bende saklı olan kişi, “Abi bu Başkan Yardımcısı Hasan Aydın var ya. Ağzı çok bozuk. Bana, anneme, eşime ve sülaleme ağza alınmayacak küfürler etti. Hem de herkesin içinde” dedi.

Adamcağızın söyledikleri karsında dilim tutuldu. Bir siyasetçiye, bir ilce belediye başkan yardımcısına hiç ama hiç yakışmayacak sözler sarf etmiş Hasan Aydın. Tabi etki tepki meselesi olunca bana konuyu anlatanda Aydın’a aynı dille cevap vermiş. Kocaman kocaman iki adam. Her daim sokakta yüz yüze gelecek iki hemşeri!

Sonrası daha vahim. Tehditlerin biri bin para. Sonuçta araya girenler güç bela olay büyümeden kavgaya dönüşmeden ayırmışlar. Ama vatandaşın içine dert olmuş söylenenler. Acaba bu konuda aşk skandalının kahramanı Elmalı’nın tüm Türkiye’ye tanınmasına vesile olan Belediye Başkanı Halil Öztürk ne düşünüyor çok merak ediyorum.

Bana göre ilçe halkından her hangi birine yapılan hakaret doğrudan oranın ‘Şehr-i emin’i ne yapılmış demektir. Bakalım bu ayıp temizlenecek mi yoksa o leke öylece kalacak mı?

En azından bu adamın ağzına acı biber süründe bir daha yapmasın.