MUHTARLAR GÜNÜ KUTLANDI
19 Ekim 2015 tarihinde Başbakanlık Genelgesi ile kabul edilen Muhtarlar Günü Manavgat’ta Kaymakamlık tarafından düzenlenen törenle kutlandı

19 Ekim 2015 tarihinde Başbakanlık Genelgesi ile kabul edilen Muhtarlar Günü Manavgat’ta Kaymakamlık tarafından düzenlenen törenle kutlandı
Milli Egemenlik Mahalle Muhtarı Şaban Aydın Şirin, “Demokrasinin en ciddi tecelli ettiği yerler muhtarlıklardır. Yaşadıkları bölgenin sorunlarını en iyi bilen, merkezi idare için olmazsa olmaz yol gösterici olarak en önelmiş bilgi kaynağı olan muhtarların önemi son yıllarda daha çok ortaya çıkmıştır” dedi.19 Ekim Muhtarlar Günü kapsamında Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törene Manavgat Kaymakamı Dr. Mustafa Yiğit, Manavgat Belediye Başkan Yardımcıları, siyasi parti ilçe başkanları, oda başkanları ve muhtarlar katıldı.Manavgat Muhtarlar Derneği Başkanı ve Aydınevler Muhtarı Tahsin Yılmaz tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk konulması ile başlayan tören, saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.Günün anlam ve önemini belirten konuşma Milli Egemenlik Mahalle Muhtarı Şaban Aydın Şirin tarafından yapıldı. 19 Ekimin Başbakanlık tarafından yayımlanan genelge ile Muhtarlar Günü kabul edildiğini belirten Şirin şunları söyledi “Demokrasinin en ciddi tecelli ettiği yerler muhtarlıklardır. Yaşadıkları bölgenin sorunlarını en iyi bilen, merkezi idare için olmazsa olmaz yol gösterici olarak en önelmiş bilgi kaynağı olan muhtarların önemi son yıllarda daha çok ortaya çıkmıştır. Bizler sorumluluk alanlarımızda insanlara şefkatle yaklaşarak, onların derdine çare bulmak için ilgili kurumlarla vatandaş arasında köprü vazifesi yapmaktayız. Her birimiz mahallemizde devletin gözü, kulağı konumundayız. Bu sebeple seçilmiş kişiler olarak her daim vatandaşla devletin temas noktası konumundayız. Bu kritik görevi yaparken vatandaşın devlete olan güvenini sağlamak adına mahallemizde örnek bir kişi olma zorunluluğumuz da vardır.Muhtarlar olarak bizler sadece mahallemizin değil ülkemizin sorunlarını da yakından takip etmekteyiz. Özellikle ülkemizin ve dünyamızın son dönemde mücadele ettiği ve hala mücadelesi süren Covit 19 hakkında muhtarlarımızın mahallelerinde çalışmaları, salgın denetim ekiplerindeki çalışmaları, filyasyon ekiplerine destekleri ile ve sokağa çıkma yasağı dönemlerindeki ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarının belirlenmesi noktasında üstün bir gayret içinde olmuşlardır.Ayrıca bu sıkıntılı süreçte kahramanca çalışan tüm sağlık çalışanlarımıza da şükranlarımı iletiyorum. Hayatını kaybeden tüm sağlık çalışanlarımıza da Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Hep birlikte mücadele ederek bu zor günlerin üstesinden geleceğimize inancımız tamdır. Biz muhtarlar olarak sorumluluğumuzun farkındayız. Gece gündüz ilçemizin ve vatandaşlarımızın huzuru ve sağlığı için çalışmaktan kaçınmayacağımızı da ifade etmek istiyorum.Bizlerin bu özel gününün kutlanmasında emeği geçen, bizleri bugün yalnız bırakmayan herkese teşekkür ediyoruz”
HABER MERKEZİ
AK Parti Antalya heyeti, Antalya Valisi Hulusi Şahin’i ziyaret ederek Kaş’ta artan kaçak villa yapıları ve ilçe genelindeki sorunları görüştü.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahminlerine göre 7 Nisan Pazartesi günü Antalya’nın hava durumu parçalı çok bulutlu olması tahmin ediliyor.
Akdeniz Elektrik Dağıtım (AEDAŞ) planlı yatırım ve bakım çalışmaları kapsamında 7 Nisan Pazartesi günü Antalya’daki 10 ilçede elektrik kesintisi yapılacağını duyurdu.
Antalya'da 9 günlük bayram tatilinin son gününde tatilciler ve kent sakinleri Konyaaltı Sahili'ne akın etti. Kimi vatandaşlar denize girerken, kimileri ise sahilde kitap okuyup kumsalda oturmayı tercih etti.
CHP’nin 21. Olağanüstü Kurultayı’nda eski genel başkanların adı okunurken Deniz Baykal’ın adının pas geçilmesi büyük tepkiye neden oldu. Bu durumun üzüntü verici olduğunu söyleyen CHP’li eski milletvekili Yılmaz Ateş,
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Antalya Havalimanı Yeni Terminal Binalarının açılışını 12 Nisan’da gerçekleştirecek.
Yurdun birçok yerinde yağışlı hava etkisini sürdürürken Antalya’da da Ramazan Bayramı tatilinde hava, parçalı ve çok bulutlu olacak.
Gençlerin yeni medya ve dezenformasyon farkındalığının artırılmasını amaçlayan “Gençler Arası Medya ve İletişim Projesi” (GAMİP) Antalya Çalıştayı sona erdi.
Akdeniz Elektrik Dağıtım (AEDAŞ) planlı yatırım ve bakım çalışmaları kapsamında 6 Nisan Pazar günü Bayram tatili devam ederken, Antalya’daki 6 ilçede elektrik kesintisi yapılacağını duyurdu.
CHP Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın genel başkanlık adaylığına yönelik en sert çıkış, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in oğlu Gökhan Böcek’ten geldi.
© Copyright © 2022 Lider Gazete, Sitemizde bulunan yazı, video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz