MUHTAÇ AİLELERE 'ALTIN' DOKUNUŞ

İHTİYAÇ SAHİPLERİNİN UMUDU: AKUDER

Altın Kurdele Derneği (AKUDER) ihtiyaç sahibi 50 aileye gıda yardımı yaparken, 50 çocuğun kışlık kıyafet ihtiyacını karşıladı. Engelli bireyleride unutmayan dernek 30 adet tekerlekli sandalyeyleyüzleri güldürdü.

Yıllardır sokak hayvanları için çalışmalar yapan ‘Altın Kurdele’ dernekleşerek çalışma alanını ve kapsamını genişletti. Dernek sadece sokak hayvanları için değil, engelli bireyler ve ihtiyaç sahibi aileler içinde faaliyet gösterecek.

İHTİYAÇ SAHİPLERİNİN UMUDU
İlk başlarda Antalya'nın tanıtımı ve sokak hayvanlarına yardım amacıyla yola çıktıklarını ancak dernek statüsüne kavuşmalarının ardından faaliyet alanlarını genişlettiklerini belirten Altın Kurdele Derneği (AKUDER) Başkanı Zafer Sungur, engelli bireyler ve ihtiyaç sahibi aileler içinde çalışmalar yapacaklarını belirtti. Yeni kurulmuş bir dernek olmalarına rağmen yıllardır yaptıkları çalışmalar ile Antalya ve yurt dışında geniş kitlelere ulaştıklarını belirten Sungur, "Bundan sonra da yapacağımız çalışmaları ortak bir güçbirliği ile gerçekleştirip Antalya’mızın hizmetine sunmak hedefindeyiz.  Gerek resmi kurumlarımızla gerekse diğer derneklerimiz ile ortak projeler üretip sosyal sorumluluk gerektiren her alanda çalışmalar yapmayı ve farkındalık oluşturmayı amaçlıyoruz" dedi.

50 AİLEYE GIDA YARDIMI PAKETİ
Özellikle kış aylarında ihtiyaç sahibi aileler ve çocuklar için çalışmalara hızlı bir başlangıç yaptıklarını belirten Sungur,"Daha ilk ayımızda ihtiyaç sahibi 50 ailemize ulaştırılmak üzere gıda yardım paketi dağıtımına başladık. Ayrıca 50 çocuğumuzun bot, mont, çorap, kazak gibi kışlık giyim ihtiyaçlarını karşılamak için çalışmalarımız sürüyor. Engelli kardeşlerimize ulaştırılmak üzere 30 adet tekerlekli sandalyemizi de ilgili derneklerimize ve belediyelerimize bağışladık. Bunun yanısıra sokaktaki canlarımız için besleme yapan hayvanseverlerimize verilmek üzere ilk etapta 200 paket 15 kiloluk yani 3 ton kuru mama dağıtımına başladık" ifadelerini kullandı.

SUNGUR: BİRLİKTEN GÜÇ DOĞAR
Antalya'nın bir turizm şehri olmasından dolayı sezon öncesi tanıtım materyallerinin dağıtılması için çalışmalar yaptıklarını söyleyen Sungur, 100 bin adet kartpostal, harita ve broşür dağıtımı yapacaklarını belirtti. Sosyal sorumluluk gerektiren her konuda, her türlü fikre ve projeye açık olduklarını söyleyen Sungur, " Birlikten güç doğar inancı ile çalışmalarımız devam edecek" dedi

Ramazan BOZCA, Fotoğraf: Serçin ÇILDIR