Muhittin Böcek’ten ‘seçim’ kolisi

Antalyalı seçmen pazar günü sandığa gitmeye hazırlanırken CHP’li Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Muhittin Böcek'ten pes dedirten bir seçim hamlesi daha geldi. Böcek boy boy resimleriyle dört tarafını süslettiği güya ramazan kolileri ile seçmenin kapısı çalması, tepkilere neden oldu

Yerel seçimlerde son düzlüğe girilmişken CHP’li Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Muhittin Böcek yine tepki toplayan bir harekete imza attı. 5 yıldır Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne başkanlık eden Böcek, hizmette sınıfta kalırken tartışmaların gölgesinde yeniden CHP’den adaylığı kaptı. Seçim çalışmalarına başlayan Böcek Antalyalı seçmenden karşılık bulamazken tepki çeken yöntemlere başvurmaya başladı. Geçtiğimiz günlerde billboardlara ‘milli bayramlar özgürce kutlanacak’ açıklamasıyla taraflı tarafsız seçmenin yoğun eleştirilerine maruz kalan Böcek, bu kez de pes dedirten bir seçim çalışmasına imza attı.

RAMAZAN KOLİSİMİ SEÇİM ARABASI MI?

Böcek Antalya’nın her köşesini kuşattığı afişleri ve billboard reklamları ile seçim çalışmalarını yürütürken, seçime sayılı günler kala tepki çeken propagandalara girişti. Böcek, ‘herkesin başkanı’ diyerek başladığı adaylık sürecinde seçimin kaybedileceği kaygısıyla hizmet ve eser yarışı yerine etik dışı bir siyaseti tercih etti. Seçmenin kişisel hassasiyetlerine taciz ederek sona yaklaşan Böcek, dün ‘milli bayramlar özgürce kutlanacak’ çıkışıyla tepki çekerken bugün de sözde ramazan kolileri ile vatandaşı çileden çıkardı. Böcek vatandaşlara dağıttığı ramazan kolilerini adeta bir seçim aracı gibi giydirmesi tepki çekti. Dört tarafı Böcek’in resimleriyle çevrili olan koliler görenler ‘Böcek daha nelere başvuracak’ diyerek isyan etti.