MUHİTTİN BÖCEK’TEN OLAĞANÜSTÜ AÇIKLAMA

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek 16 Şubat’ta Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Kırcami İmar Planı’na ilişkin tek gündem maddesiyle olağanüstü toplanacağını açıkladı.

Zehra TEKECİ/Bayram OKUDAN

Dün Antalya Büyükşehir Belediyesi Şubat Ayı Devam Toplantısı gerçekleşti. 28 gündem maddesinin değerlendirilmeye alındığı toplantıda Belediye Başkanı Muhittin Böcek, “16 Şubat saat 14.00’te meclisimiz tek gündem maddesi Kırcami İmar Planı ile olağanüstü toplanacaktır” dedi.

“İMAR PLANI TÜM ANTALYA’YI İLGİLENDİRİYOR”

Meclis toplantısında 28 gündem maddesinin onayının ardından konuşan Böcek, “Antalya’mızı başta Kırcami dahil diğer ilçelerimizi de ilgilendiren hatalara ilişkin bakanlığımızın talep ettiği şekilde bir çalışma yaptık. Bürokratlarımız, mimarlarımız ve teknik ekiplerimizle detaylı bir çalışma gerçekleştirdik. Genel müdürlüğümüz ve bakanlığımızla devamlı irtibat halinde çalıştık. Elimizden geleni yaptık. Yüz binlik imar planı eksikliği Kırcami kadar diğer ilçeler için de önemliydi. Bu süreci en iyi şekilde değerlendirmeye çalıştık. Kırcami konusu kimsenin siyaset yapabileceği bir konu değil, geçmiş dönem de de bu konuyla ilgili çalışmalar yapıldı. Ardından birçok davaya konu oldu” diye konuştu.

“HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Yüz binlik plan eksikliği konusunda titizlikle yürütülen çalışmaların sonuç verdiğini aktaran Böcek,” Bugüne kadar bu konuda her zaman meclisimizde oy birliği oluştu. Hep birlikte bu çalışmaları tamamladık. Bu süreçte emeği geçen bütün siyasi partilere başta Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a, çalışma arkadaşlarına, vekillerimize, büyükşehir belediye meclis üyelerimize, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’a teşekkür ediyorum” dedi.

“TARİHİ BİR GÜN OLACAK”

Pazartesi günü Antalya Büyükşehir Belediyesinden bir temsilcinin Ankara’ya gideceğini ifade eden Böcek, burada evrakların bakanlık isteğine göre düzenleneceğini bildirdi. Böcek, temsilcinin dönüşünün ardından 15 Şubat Salı günü imar komisyonunun toplanacağını belirterek, şunları kaydetti:

“İmar komisyonunda, Kırcami ve diğer ilçeler masaya yatırılacak. Bizler de 16 Şubat Çarşamba günü saat 14.00’te bu salonda Kırcami tek gündem maddesi olacak şekilde olağanüstü toplanacağız. Tarihi bir gün olacak. Almış olduğumuz kararların tüm Antalya’ya hayırlı olmasını diliyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”