MUHASEBECİLER VİRÜS DİNLEMEDİ

Antalya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Emrullah Tayfun Çavdar, 1-7 Mart Muhasebe Haftası nedeniyle açıklama yaptı. Başkan Çavdar, “Meslektaşlarımız pandeminin zor şartlarında, görevi başında işletmelerimize ve ülkemize hizmet vermeye devam etti” dedi.

1-7 Mart Muhasebe Haftası ve Antalya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odasının (ASMO) 31'inci kuruluş yıl dönümü kapsamında Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. Meslek mensuplarının toplu halde bulunduğu programda, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapan ASMO Başkanı Emrullah Tayfun Çavdar, pandemi şartlarında, hizmet vermeye devam ettiklerini, çok sayıda meslektaşlarının hastalandığını ve bazılarının aralarından ayrıldığına dikkat çekti.

YÜKSEK KALİTEDE HİZMET

Mesleğin gelişimi için çaba sarf ettiklerini belirten Başkan Çavdar, “TÜRMOB ve odalarımız, kamu yararına sürekli yüksek kalitede hizmet sağlayan standartlarla, muhasebe ve denetim mesleğinin dünyadaki gelişmelere paralel olarak ilerletilmesi ve geliştirilmesi için çalışmaktadır. Gerek stajyerlerimizin ve meslek mensuplarımızın eğitimi noktasında, gerekse mesleğin uygulanmasına yönelik üzerine düşen sorunların çözümü konusunda büyük bir özveri ile çalışmaktadır“ diye konuştu.

TALEPLERİNİ AÇIKLADI

Mali müşavirlik mesleğinin, önemli sorunlarının olduğunu belirten Çavdar, taleplerini şöyle sıraladı:

“Mücbir sebep hali genişletilmelidir. Serbest meslek erbabında KDV’nin gelir vergisinde olduğu gibi tahsilat esasına göre düzenlenmesi sağlanmalıdır. Mali müşavirlik hizmetlerinde KDV indirimi yapılmalıdır. Mali müşavirlere arabuluculuk yetkisi verilmesi gerekmektedir. Beyanname imzalatma zorunluluğunun kapsamı genişletilmelidir. Mali tatile ilişkin süreler uzatılmalıdır. Mali müşavirlere yeşil pasaport verilmelidir. Mali müşavirlere ilişkin hesaplanacak gider katılım paylarına indirim hakkı verilmelidir. Kamu kurumlarınca istenen bilgi, beyan ve formların sayısı oldukça artmıştır. Tüm bilgilerin bir veri merkezinde toplanması ve ilgili kurumların bu merkezden bilgileri alması sağlanmalıdır.”

MANAVGAT’TA COŞKULU KUTLAMA

1-7 Mart Muhasebe haftası kapsamında Manavgat Cumhuriyet Meydanında bulunan Atatürk Anıtına çelenk koyan MASMO Başkanı Nezih Özgenç ve Yönetim Kurulu üyeleri Manavgat kaymakamı Dr. Mustafa Yiğit, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Vergi Dairesi Müdürü Sezai Polat, SGK Müdürü Ali Duru ve İşkur müdürü Yavuz Ayna’ya ziyarette bulundu. Özgenç, kamu finansmanının sağlanması açısından, kamu ile işletmeler arasında köprü görevi gören Mali Müşavirlerin kovit-19 sürecinde üstlenmiş oldukları sorumlulukları başarı ile yerine getirdiklerini söyledi.

HABER MERKEZİ