MUHALEFETE SEÇMEN TOKADI

Arkadaşlar, malumunuz geçen pazar;  ölüm, istifa, görevden el çektirme gibi sebeplerle ülkemiz genelinde 753 köy ve mahallelerde muhtarlık seçimleri yeniden yapıldı. Kazanan muhtarlarımıza; vatanımıza milletimize güzel hizmetler etmeleri duasıyla hayırlı olsun.

Bildiğim kadarı ile şehrimizde de üç mahallede yeni muhtarlar seçildi. Şehrimizin gelişmesine bir tuğla da onların koyması temennisiyle, onlara da hayırlı olsun. Rabbim yollarını açık etsin diyorum.

Yapılan muhtarlık seçimleri dışında Afyonkarahisar ilimizin, Sinanpaşa ilçesine bağlı (Eski) Güney köyü de nüfusu iki bini geçtiği için tekrardan belde statüsü kazanmış. Burada da siyasi partilerin devreye girdiği belediye başkanlığı seçimi yapıldı. Ben o bölgede 4 yıl polislik yaptığım ve bölge halkını tanıdığım için seçimi pür dikkat takip ettim.

Kesin olmayan sonuçlara göre seçimi; 1021 oy ile AK parti adayı kazandı. AK parti adayını ise Cumhur İttifakı ortaklarından BBP adayı 504 oy ile takip etti. Yani Cumhur İttifakı toplamda, 1525 oy aldı.

Gelelim seçime katılan Millet İttifakı’nın oylarına; CHP 29, İYİ Parti 23, Gelecek Partisi 17, Saadet Partisi de 7 oy, yani toplamda 76 oy aldı Millet İttifakı. Cumhur İttifakı’nın yirmide biri kadar bile oy alamadı. Yani yüzde beş bile etmiyor aldıkları oy...

Arkadaşlar! Tabii ki bir belde belediyesinin sonuçlarından, Türkiye geneli seçmen haritası çıkarılmaz. Bunu ben de biliyorum. Ancak, bu konuyu köşeme taşımamın dört sebebi var.

BİRİNCİ SEBEP; O bölgede dört yıl polislik yaptığımı yazmıştım. Bölge halkını tanırım. Güney beldesinde yaşayan insanların yüzde yetmişi tarım ve hayvancılıkla uğraşır. Geri kalan yüzde otuz ise; emekli, esnaf, memur ve işçidir.

Eee… Hani bay Kemal’e göre; ülkemdeki, tarımla, hayvancılıkla uğraşan kişiler batmıştı. Emekli, memur, işçi geçinemiyordu. Eğer bay Kemal’in dediği doğru olsaydı, Cumhur İttifakı adayları yüzde 90’ına varan oranda oy alır mıydı?

İKİNCİ SEBEP; Eğer millet ittifakı Güney beldemizde, Cumhur İttifakının elde ettiği başarıyı elde etseydi, Bay Kemal ve sözcüleri yıllarca grup ve basın toplantılarında bu başarıyı anlatırdı. Şimdi ise çıtları çıkmıyor.

ÜÇÜNCÜ SEBEP; Davutoğlu 2015 seçimlerini kast ederek “Ben genel seçimlerde yüzde 49 oy aldım”, “Güney seçimleri de ilk zaferimiz olacak, bu zaferle de Ankara’ya mesaj göndereceğiz” demişti. Demek ki; yüzde 49 oyu Davutoğlu almamış.

DÖRDÜNCÜ SEBEP; Millet İttifakı’na kayıtlı seçmenler bile, Millet İttifakı adaylarına değil, Cumhur İttifakı adaylarına oy vermiş.

Şimdi herkes ağzının payını aldı mı?