Müftü Yalçınkaya’dan Mevlid-i Nebi mesajı

Antalya İl Müftüsü Nazif Fethi Yalçınkaya, Mevlidi Nebi Haftası ve Camiler ve Din Görevlileri Haftası ile ilgili, “Bu geceleri halkımız günahlarından tövbe istiğfar için Allah'a yakınlaşmak için bir fırsat olarak bilir” dedi.

Antalya İl Müftülüğü tarafından İl Müftüsü Nazif Fethi Yalçınkaya il müftü yardımcıları ve ilçe müftülerinin katılımıyla Mevlid-i Nebi Haftası ve Camiler ile Din Görevlileri Haftası nedeniyle basın toplantısı düzenledi.


Aile ve Dini Rehberlik Merkezi (ADRM) binasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Yalçınkaya, 1986 yılından itibaren her yıl 1-7 Ekim tarihlerinde "Camiler Haftası" olarak kutlanan etkinliklerin, 2003 yılında "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" olarak isim değişikliği yapıldığını ifade etti.


Basın toplantısının Muratpaşa Camisi’nde Mevlid- Nebi Haftası programı düzenlendi. Programa Vali Yardımcısı Mustafa Hulusi Arat, İl Müftüsü Nazif Fethi Yalçınkaya, İl Müftü Yardımcıları Şeyda Emine Yılmaz, Süleyman Çoban, Ramazan Özgün Türkmen, Talat Özmet, Muratpaşa İlçe Müftüsü İshak Göksel, Kepez İlçe Müftüsü Mehmet Ersöz, Döşemealtı İlçe Müftüsü Davut Çalışkan, Konyaaltı İlçe Müftüsü Vekili Mesut Kurbani katıldı. Mevlid- Nebi Haftası programında Kur’an tilaveti yapılarak, dualar okundu.


“TÖVBE İSTİĞFAR VE ALLAH'A YAKINLAŞMAK İÇİN BİR FIRSAT”

Peygamber efendimiz Hz. Muhammed Mustafa’nın (s.a.s) dünyaya gelişinin yıl dönümü olan Mevlid-i Nebi Haftası ile ilgili bilgiler veren Yalçınkaya, “Bizler inşallah bugün akşam Mevlid-i Nebi gecesini idrak edeceğiz. Ülkemizde kandillerimiz büyük bir coşkuyla idrak edilir, kutlanır. Camilerimiz ağzına kadar dolar. Bu geceleri halkımız günahlarından tövbe istiğfar için Allah'a yakınlaşmak için bir fırsat olarak bilir. Diyanet İşleri Başkanlığımız da Mevlid-i Nebi Haftası ve Camiler Din Görevlileri Haftası’nı da uzun yıllardan beri bu konuyu halkımızın gündemine getirerek bir farkındalık, duyarlılık oluşturmak ister” dedi.


“MEVLİD-İ NEBİ HAFTASINI TEBRİK EDİYORUM”

Bu yıl da Hz. Muhammed’in bir yönünü yine halkın dikkatlerine sunacaklarını aktaran Yalçınkaya “Mevlid-i Nebi Haftası, Peygamberimiz ve şahsiyet inşasını gündeme getireceği. Yani insanı yanını bu hususları halkımızın gündemine getireceğiz. Bizim amacımız da en azından insanlar İslam'ın karakter inşasını, insanı nasıl eğittiğine dair erdemlerini bu hafta da Mevlid-i Nebi Haftası’nda ve Camiler Din Görevlileri haftasında hatırlatmanın gayreti içerisinde olacağız. Ben şimdiden halkımızın Mevlid-i Nebi haftasını tebrik ediyorum. Camiler Din Görevlileri Haftası’nı tebrik ediyorum. Cumartesi akşam idrak edeceğimiz Mevlid Kandili’ni de tebrik ediyorum” diye konuştu.