MUCİZEYİ BAŞARDI

Alanyaspor'un 2. Lig'de mücadele verdiği 2013 yılında Turuncu-Yeşilli formayı sırtına geçiren Efecan Karaca, geride kalan 7 yılda adeta mucizeyi başardı. Deneyimli futbolcu, dipten geldiği kariyerinde A Milli Takım'da gösterdiği performanla Avrupa'nın gündemine yerleşti

Alanyaspor ile 2013 yılında 2. Lig'deyken tanışan Efecan Karaca, geride kalan 7 yılda deyim yerindeyse mucizeyi başardı. Kartalspor'dan bonservis bedeli olmadan transfer edilen başarılı orta saha oyuncusu, o sezon 39 maçta terlettiği Turuncu-Yeşilli forma altında 5 kez gol sevinci yaşadı. Takımının 1. Lig'e yükselmesinde büyük pay sahibi olan Efecan Karaca, aynı başarısını 2014-2015 sezonunda da sürdürdü. 1. Lig'de 31 maçta forma giyen başarılı futbolcu, 6 gol ve 9 asistlik performansla skora katkı sağladı.

SÜPER LİG'E YÜKSELEN KADRODA

Ertesi sezon da Alanyaspor formasıyla 1. Lig'de mücadele veren ve takımının şampiyon olmasına bu kez 29 maçta 2 gol ve 3 asistle destek olan Efecan Karaca için Süper Lig macerası ise iyi başlamadı. O dönemki Teknik Direktör Hüseyin Kalpar'ın as kadrodaki tercihi olmayan ve ilk 10 maçta süre alamayan 31 yaşındaki futbolcu, 11. haftada oynanan Osmanlıspor karşılaşmasıyla birlikte Süper Lig ile tanıştı. 19 Kasım 2016 tarihinde aldığı formayı bir daha bırakmayan Efecan Karaca, o tarihten sonra Alanyaspor'un vazgeçilmezi oldu.

MİLLİ FORMAYLA TANIŞTI

İstikrarlı performansı sayesinde A Milli Takım aday kadrosuna davet edilen Alanyasporlu futbolcu, 25 Mart 2019'da Moldova ile oynanan Avrupa Şampiyonası Eleme maçında ilk kez Ay-Yıldızlı formayı giydi. Almanya ile oynanan hazırlık karşılaşmasında da sahaya çıkan Efecan Karaca, gösterdiği performans ve attığı golle bu kez Avrupa'nın gündemine girmeyi başardı.

AVRUPA KONUŞUYOR

Almanya - Türkiye karşılaşmasını tribünden izleyen scoutlar ve Avrupalı yetkililerinin Efecan Karaca'ya hayran kaldığı öğrenildi. Bazı menajerlerin deneyimli futbolcu için bilgi toplamaya başladığı da gelen haberler arasında yer aldı. Futbola Galatasaray altyapısında başlayan Efecan Karaca; Alanyaspor dışında Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, Kartalspor, Adana Demirspor, Adanaspor ve Sarıyer formalarını giydi.

KORAY GEÇGEL