MUCİZEYE RAMAK KALA

Antalyaspor, son 3 maçından galibiyet çıkaramayan, 7 futbolcusundan yoksun, ilk 11'inde 21 yaş altı 3 futbolcusu bulunan ve teknik direktörsüz olarak sezonun en flaş takımı Fenerbahçe karşısına çıktı. Kırmızı-Beyazlılar, kağıt üzerinde konuk takım Fenerbahçe'nin kazanacağı mücadeleye, beklenildiği gibi kontrollü başladı. Pozisyona girmekten çok, pozisyon vermemek üzerine oyununu planlayan Antalyaspor, ilk yarı itibariyle birkaç istisna dışında hedefine ulaştı denebilir.

Beşiktaş maçında Süper Lig kariyerinin ilk golünü atan 18 yaşındaki Gökdeniz Bayrakdar, Fenerbahçe'nin sol kanadını adeta kilitledi. Hücumun yanı sıra savunmasına verdiği destekle de görevini yerine getiren genç futbolcu, Sarı-Lacivertlilerin etkili silahı Caner Erkin'i neredeyse sahadan sildi.

Yine ne olduysa kırmızı kartla oldu...

Sıkıcı bir oyun izlesek de rakibi karşısında ezilmeyen Antalyaspor, son haftalarda yaşadığı buhranı bir kez daha yaşadı. İlk yarının son düdüğünü beklediğimiz sırada bu kez Adis Jahovic, Serdar Aziz'in aşil tendonuna basarak, takımını 10 kişi bıraktı. Bu aynı zamanda Antalyaspor'un son 3 maçtaki 4. kırmızı kart olarak da kayıtlara geçti.

Yedek kadrosu dahi şampiyonluğa oynayabilecek durumda olan Fenerbahçe karşısında 1 devre 10 kişi oynayıp da puan alabilmek futbol mucizesinden başka bir şey olamazdı.

İkinci yarıya da hızlı başlayan Fenerbahçe oldu. Daha takımlar ritm tutmadan, Ozan Tufan takımını öne geçirmeyi başardı. 10 kişi kalmış takım, bu durumdan maçı çeviremez derken 'bastonlu' Podolski sahneye çıktı. Kalitesine yakışır şekilde öyle güzel vurdu ki sahada onu yapabilecek az sayıda futbolcu vardı.

Ancak 10 kişiyle bu kadar...

Antalyaspor mucizeyi 1 adım kala kaybetti.

Tam "karşılaşma eşitlikle mi sonuçlanacak?" derken, Perotti, tecrübesini kullanarak aldığı penaltıyla takımına 3 puanı getiren isim oldu. Bu karşılaşmada alınan yenilgi kağıt üzerinde büyük kayıp olarak sayılamaz ama en kısa zamanda kafa olarak toparlanmak gerekiyor.