MOTOSİKLET TUTKUNLARI KEMER’DE BULUŞTU

Kemer İlçesi, dünya çapında yoğun ilgi gören bir organizasyona ev sahipliği yapıyor. Sea To Sky Extreme Enduro Motosiklet Yarışı, 12’nci kez motosiklet tutkunlarıyla buluştu. Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, “Kemer’in tanıtımı için bu gibi organizasyonların çok büyük katkısı var” dedi

Ahmet ARĞILLI, Bayram OKUDAN

Antalya’nın Kemer ilçesinde, 4 gün ve 4 ayrı parkurda, sıfır rakımdan başlayıp 2 bin 365 metrelik Tahtalı Dağı'nın zirvesinde sona erecek 12'nci Sea To Sky Extreme Enduro Motosiklet Yarışı başladı.

12. Sea To Sky Enduro Yarışlarının ilk etabı Çamyuva Mahallesi'ndeki Ağva Deresi'nin denizle buluştuğu noktadaki plajda yapıldı. Dünyaca ünlü isimlerin yer alacağı yarışlara 33 ülkeden 350 sporcu kayıt yaptırdı.

4 gün yapılacak olan organizasyonun ilk günü ilçe merkezindeki Kındılçeşme'de Kemer Belediyesi'nin yaptığı düzenleme nedeniyle Çamyuva Mahallesi'deki Ağva Deresi'nin denizle buluştuğu noktadaki plajda yapıldı. Yarışmacılar yine plajdaki çakılların arasından geçti, kütük ve kayaların üzerinde zorlu anlar yaşadılar.

BAŞKAN’DAN TAM DESTEK

12 yıldır Sea To Sky Extreme Enduro Motosiklet Yarışlarını düzenlediklerini söyleyen Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, “ Şuan burada yaklaşık 350 sporcu var. Geçen yılın şampiyonu da yine burada.  Kemer’in tanıtımı için bu gibi organizasyonların çok büyük katkısı var. Biz Kemer Belediyesi olarak da her türlü desteği veriyoruz. Cumartesi günü de denizden, 2 bin 365 metre yükseklikteki Tahtalı Dağı’nda son bulacak” dedi.

MOTOSİKLET YARIŞININ 12’NCİSİ START ALDI

Kemer Enduro Motosiklet Kulübü (KEMK) Başkanı ve yarış organizatörü Semih Özdemir, Sea To Sky Extreme Enduro Motosiklet yarışlarının bu yıl 12’ncisini düzenlemekten mutluluk duyduklarını dile getirdi.  33 ülkeden 350 yarışmacının katıldığı yarışın bugün ilk etabının başladığını belirten Özdemir, “İkinci gün 45 kilometrelik Orman Yarışı, Sumaksemiri bölgesinde başlayıp zorlu ormanlık alandaki patikada gerçekleşecek. Üçüncü gün 41 kilometrelik zorlu bir parkur yarışmacılarımızı bekliyor. Dördüncü ve en zorlu etap olan deniz seviyesinden başlayıp 2 bin 365 metrelik Tahtalı Dağı'nın zirvesinde bitecek” diye belirtti.

Plajda başlayan yarışlar, ikinci gün orman etabıyla devam edecek. Üçüncü gün, sporcuların mücadele edeceği etapsa Ovacık Yaylası olacak. Zorlu patika, dere ve kayalık zeminlerden geçecek yarışçılar, son gün en zorlu etapta ter dökecek. Sporcular, deniz seviyesinden başlayıp 2365 metrelik Tahtalı Dağı'nın zirvesinde bitecek son etapta, çakıl plaj, dere yatakları, patikaları, kayaları geçerek zirveye ulaşacak.