MOTİVASYON

Süper Lig'de son haftalarda istediği sonuçları almakta zorlanan Antalyaspor, kritik bir kararın eşiğinde... Son 4 haftadan galibiyet çıkaramayan ve 6. haftada oynanan Başakşehir maçının ardından yaptığı açıklamalar nedeniyle yolların ayrıldığı Tamer Tuna'nın koltuğuna oturacak isim henüz netleşmedi. Abdullah Avcı'dan gelen olumsuz karşılığın ardından alternatif isimlere yönelen Kırmızı-Beyazlı kurmayların, karar aşamasında Süper Lig'i ve takımı tanıyan bir isim olması ilk şart olarak göze çarpıyor.

Daha önceki yazımda da belirttiğim gibi Antalyaspor'un tercih edeceği teknik adam, gençlere önem vermeli ve buna bağlı olarak uzun vadeli düşünülebilecek bir isim olmalı... 3 maç kaybettiği zaman tefe koyulmamalı, sabır gösterilmeli.

Antalyaspor'da yaşanan bu sportif düşüşün ise kesinlikle kadro yetersizliğinden olduğunu düşünmüyorum. Sezon başında kadro hakkında methiyeler düzenlerin, şimdilerde tam tersi ifadeler kullanıyor olması, Türk halkının skora bağlı olarak yorum yapabilme özelliğinden geliyor.

Bu dönemde; Kırmızı-Beyazlıların geçen sezon da yaşadığı buhranın artçı şoklarını görüyoruz.

İlk devrede üst üste galip gelememe alışkanlığı futbolcular üzerinde öz güven kaybı yaşatmış ve bu sebeple kazanılacak maçların dahi kazanılamadığını görmüştük. İkinci yarıda ise tam tersi yaşandı... Kaybedilecek birçok karşılaşma, "Biz kaybetmeyiz" düşüncesi sayesinde puan olarak geri dönmüştü.

Şimdi de benzer bir durum yaşıyoruz. Kırmızı-Beyazlı futbolcuların taktikten çok motivasyona ihtiyacı bulunuyor. Öncelikle bunun sağlanması gerekiyor.

Öte yandan imza aşamasına gelip de Akdeniz'den Karadeniz'e dönen Abdullah Avcı ile ilgili de birkaç söz söylemek lazım.

Şunu net ifade edebilirim ki; Abdullah Avcı'nın gönül rahatlığıyla gideceği kulüp Trabzonspor değildir. Pek çok yakın dostu tarafından; Avcı'nın kaos ortamında mutlu olmadığı, kafasının daha rahat olacağı ve baskının yaşanmayacağı çalışma şeklini sevdiğini bizzat kulaklarımla duydum. Zaten bu sebeple de ilk tercihi Antalyaspor'du. Sonra ne oldu, ne bitti, devreye kimler girdi bilinmez(!)...